Dünya Baroları Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal İçin Çağrıda Bulundu

Sadece adil yargılanma gibi evrensel bir hakkı gaspeden AKP faşizmine karşı direnen Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın ölüm orucu direnişinin kritik evreye geldiği şu günlerde dünya avukat camiasından dayanışma ve konunun muhataplarına çağrı mesajları geliyor.

Hollanda, İtalya, Fransa, Belçika gibi onbinlerce üyeli baroların yolladığı mesajları yayınlıyoruz:

İtalya Barolar Birliği’nin mesajında şu cümleler öne çıktı; “Bir kez daha, sağlık koşullarınız da gözetilerek tahliye edilmenizi talep ediyoruz. Bizler hukukun üstünlüğünü savunmak için sizlerin yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Resim

Hollandalı avukatlar örgütü Lawyers for Lawyers’ın mesajı ise şöyle: “Bu eylemi Türkiye’deki adaletsizliği protesto etmek ve adil yargılanma hakkı talebinizi güçlendirmek için gerçekleştirdiğinizi biliyoruz. Sadece kendiniz için değil, ancak Türkiye’deki ve dünyadaki her bir kişi için. Bilmenizi isteriz ki; mesajınız güçlü ve açık bir şekilde duyuldu. Verdiğiniz mesajları tartışmasız şekilde destekliyoruz. Dünyanın dört bir yanından meslektaşlarımızla beraber mesajınızı yayıyoruz. Bu sadece sizin sorununuz yahut Türkiye’nin sorunu değil. Bu evrensel bir sorun. Hukukun üstünlüğü dünyanın her yerinde güvence altına alınmak zorunda ve dünyadaki her bir bireyin adil bir yargılanmaya erişime ihtiyacı var. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Resim

İtalya Pistoia Barosu Başkanının mesajı : “Türkeye’deki avukatlara özgürlük !”

Resim

İtalya Torino Barosu’nun mesajı : “Torino Barosu Yönetim Kurulu,Türk hükümetinin tutuklu avukatların derhal serbest bırakılması için gerekli önlemleri bir an önce alacağını, haklarındaki suçlamaların düşürüleceğini, meslektaşlarımızın fiziksel ve psikolojik bütünlüklerinin korunmasının gereklerini yerine getireceğini ve aynı zamanda onların misilleme, engel yahut taciz korkusu duymadan mesleklerini ifade edebilmelerinin koşullarını sağlayacağını umut etmektedir.”

Resim
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.