Dünya Baroları Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal İçin Çağrıda Bulundu

Sadece adil yargılanma gibi evrensel bir hakkı gaspeden AKP faşizmine karşı direnen Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın ölüm orucu direnişinin kritik evreye geldiği şu günlerde dünya avukat camiasından dayanışma ve konunun muhataplarına çağrı mesajları geliyor.

Hollanda, İtalya, Fransa, Belçika gibi onbinlerce üyeli baroların yolladığı mesajları yayınlıyoruz:

Rotteram Barosu Başkanı Peter Hanenbergmesajında : “Sizin ceur eyleminiz sayesinde bugün kendi ülkenizin sınırları dışında gerek sizin, gerekse sizinle aynı durumda olan binlerce kişinin durumuna çok daha fazla dikkat çekilmiş oldu.”

Resim

İnsan Hakları savunucusu Tony Ficher mesajında: “Her ikinizin de İngiltere ve Galler hukuk camiasının sizin ve Türkiye’de diğer insanların adil yargılanma hakkının güvence altına alınması için harcadığınız çabaya destek olmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğini bilmesini isterim.

Resim

Palermo Barosu Yönetim Kurulu ise gönderdiği mesajda: “Palermo Barosu Yönetim Kurulu olarak günerdir ölüm orucunda olan meslektaşlarımız Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın Sağlık durumları ile ilgili endişe içerisindeyiz. Türkiye otoritelerine onların temel haklarının koruma altına alınması ve Türkiye’de yargının politik erkten bağımsız işleyişinin sağlanması için derhal serbest bırakılması çağrısını yapıyoruz.” dedi.

Resim
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.