Dünya Baroları Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal İçin Çağrıda Bulundu

Sadece adil yargılanma gibi evrensel bir hakkı gaspeden AKP faşizmine karşı direnen Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın ölüm orucu direnişinin kritik evreye geldiği şu günlerde dünya avukat camiasından dayanışma ve konunun muhataplarına çağrı mesajları geliyor.

Hollanda, İtalya, Fransa, Belçika gibi onbinlerce üyeli baroların yolladığı mesajları yayınlıyoruz:

Avrupa Barolar Federasyonu’ndan,

“Sevgili Ebru ve Aytaç , Avrupa Barolar Federasyonu Başkanlığı ve yanı sıra Federasyon’un İnsan Hakları Komisyonu sizlerin ulusal otoriteler karşısına adil bir yargılanma talebi eksennideki kritik duruşunuzu desteklemektedir.” mesajı geldi.

Resim

Fransa Barolar Birliği’nin Ebru ve Aytaç’a ilişkin mesajında ise şöyle seslendi:

Sevgili Ebru Timtik Sevgili Aytaç Ünsal, 70.000 Fransız avukatı temsil eden bir kurum olarak Fransa Barolar Birliği sizlerin karşı karşıya olduğu durumu ve Türkye otoriteleri tarafından sizlere karşı yürütülen zorlayıcı uygulamalar ile süregelen hak ihlallerini yakından takip etmektedir. … Sizlerin adil yargılanma hakkı ve Türkiye’de adaletin hakkaniyetli dağılımı için yürüttüğümüz mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz.”

Resim

Avrupa Barolar ve Hukuk Toplulukları Konseyi (@CCBEinfo) de Ebru ve Aytaç için bir çağrı daha yaptı:

“CCBE Başkanı sıfatıyla, bir kez daha Türk yetkilileri, Ebru Aytaç’ın adil yargılanmalarını garanti altına almaya, sağlıklarını korumak için her şeyi ivedilikle yapmaya çağırıyorum”

Resim
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.