2007’den 2020’ ye AKP Adaletsizliği

Faşist AKP iktidarı saldırılarına devam ediyor. Ölüm orucu direnişini zaferle bitiren Aytaç Ünsal’ ın kaldığı Armutlu Zafer Evi basıldı. Yapılan bu hukuksuz baskında, AKP iktidarı yine terör estirerek 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan biri ise Ferhat Gerçek!

Ferhat Gerçek Kimdir?

Ferhat Gerçek 7 Ekim 2007’ de İstanbul Yenibosna’ da Yürüyüş dergisi satarken sırtından vurulan bir halk çocuğu. Ferhat vurulduğunda daha 17 yaşındaydı. Sırtından aldığı o kahpe kurşun yüzünden sakat kaldı ve yürüyemedi. Açılan davada ise Ferhat polislerden daha fazla ceza aldı.

Davada en önemli delil olan mermi ile o gün giydiği tişört yollandığı Adli Tıp Kurumu’nda kayboldu. Bu deliller kaybolduğu için silahı kimin, hangi mesafeden ateşlediği çözülemedi.

Mahkeme, polislerin, “kasten insan öldürmeye teşebbüsten” yargılanması talebini kabul edilmedi, polislerin, “havaya ateş açtığı esnada Gerçek’i vurduklarını” ifade edildi. Ferhat Gerçek bir duruşmada polisle karşı karşıya geldiğinde, sanık polisler “Bacaklarını aldık, kollarını da alacağız” dedi.

İşte faşist AKP iktidarı geçmişiyle, şimdisiyle ve geleceğiyle terör saçmaya devam ediyor. Eli kanlı polisini,  arkasından kahpece vurduğu Ferhat’ ı şimdi gözaltına alıyorlar. Yargı reformu dedikleri şey devlet teröründen başka birşey değil. 13 yıl önce sırtından vurdukları Ferhat şimdi yeniden karşılarında boyun eğmeden duruyor. AKP iktidarı da tam da bundan korktuğu için pervasızca her yere saldırıyor. Ancak herkes bunların son çırpınışlar olduğunu biliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.