ÇHD: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Çağdaş Hukukçular Derneği tarafından yapılan İstanbul ve Diyarbakır’da evleri basılan ve gözaltına alınan avukatlar ile ilgili açıklamayı paylaşıyoruz.

İktidarın “Hukuk Reformu” yalanının konuşulduğu günlerde, güne yine ev baskınları ve gözaltılarla uyandık. Diyarbakır’da sabahın erken saatlerinde çok sayıda evin kapıları kırılarak yapılan baskınlarda, aralarında Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker’in de bulunduğu 23 avukat arkadaşımız gözaltına alınmış olup 9 avukat hakkında da gözaltı kararının olduğu öğrenilmiştir. Yine, aynı saatlerde üyemiz Av. Aytaç Ünsal’ın tedavi gördüğü ev de sağlığı tehlikeye atılarak onlarca polisle gerekçesiz şekilde basılmıştır.

Avukatlara ve Demokratik Kitle Örgütlerine yönelik baskılar, devletin bugüne kadarki sistematik saldırılarının devamı niteliğindedir. Bir yandan “yargı reformu” yapacağını söyleyen siyasi iktidar, öte yandan iktidarını sürdürebilmek için tüm muhalif kesimleri, ezilen halkları ve onların avukatlarını sindirmeye, kokutmaya çalışmaktadır.

Açık ve nettir ki sömürü düzeni artık istedikleri gibi gitmiyor. Yoksulluk ve hastalığa terk ettikleri halkları ve tüm muhalifleri, şiddetle, zorla, baskıyla, gözaltılarla, hapisliklerle sindirmeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar ezilen halkların mücadelesini ve avukatlarını susturamazlar.

Bu vesileyle bir kez daha ÇHD olarak, meslektaşlarımızın ve devletin saldırısı ile karşı karşıya olan tüm Türkiye halklarının yanında ve dayanışma içinde olduğumuzu yineliyoruz.

Çağdaş Hukukçular Derneği

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.