18 Avukat için BM’ye Başvuru

Onlarca ülke Baroları, Türkiye’deki tutsak avukatlar için harekete geçtiler.

Birleşmiş Milletler’in Türkiye devletinden avukatların bir an önce serbest bırakılması için girişimde bulunması isteniyor. Çeşitli Baro Başkanları ve Hukuk örgütleri başkanları, BM’nin 4 raportörüne hitaben bir yazı ele aldılar.

20 Mayıs tarihinde ele alınan metinin başlığında “acil eylem; HHB ve ÇHD’li 18 avukatın, adil yargılanma ilkesinin ihlali ile gerçekleşen haksız tutukluluğu ve ağır hapis cezaları almalarına ilişkin” deniliyor.  

18 avukatın durumuna ilişkin BM’in raportörlerine seslenilen açıklamada, detaylı şekilde yargılanma süreci anlatılıyor. 

“Özel raportörleri özellikle bu 18 avukat ile ilgili ciddi ve öncelikli olarak müdahale etmeye çağırıyoruz” denilen açıklamada, ayrıca özel raportörlerin Türkiyeli yetkililerin bir an önce Ayşegül Çağatay, Yağmur Ereren, Didem Baydar Ünsal, Yaprak Türkmen, Ahmet Mandacı, Zehra Özdemir, Ebru Timtik, Özgür Yılmaz, Behiç Aşçı, Sukriye Erden, Selçuk Kozağaçlı, Suleyman Gokten, Aytaç Ünsal, Engin Gökoğlu, Aycan Çiçek, Naciye Demir, Ezgi Cakir ve Barkın Timtik’in beraatını sağlaması için acilen girişimde bulunmaları isteniyor. 

Bir çok Avrupa Baro başkanlarının yanısıra, imzacılar arasında; Sınır Tanımayan Avukatlar Başkanı Martine JACQUIN, Uluslararası Demokratik Avukatlar Derneği başkanı Evelyn Dürmayer,Lawyers for Lawyers başkanı Phon van den Biesen, Lawyers’ Rights Watch Canada başkanı Gail Davidson, London Legal Group başkanı Saniye Karakas, The Council of Bars and Law Societies of Europe başkanı José de Freitas, Avrupa Demokrat Avukatlar başkanı Robert Sabata Gripekoven, Filipin Halkın Avukatları Ulusal Birliği başkanı Edre Olalia ve Norveç Baro Derneği başkanı Maria Hessen Jacobsen bulunuyor.

https://www.ccbe.eu/fileadmin/speciality_distribution/public/documents/HUMAN_RIGHTS/HR_Letters/EN_HR_20190520_Joint-call-to-the-UN-for-urgent-action-in-support-of-Turkish-lawyers.pdf

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.