10 Ekim Katliamında Hayatını Kaybedene “TERÖRİST” Dendi

10 Ekim Katliamında Hayatını Kaybeden Ali Kitapçı’ya “TERÖRİST” Dendi

Bakırköy Hapishanesi yönetimi, 10 Ekim katliamında ölen Ali Kitapçı’nın anlatıldığı röportajın bulunduğu gazetenin cezaevine girişine izin vermedi. Hapishaneye alınmayan gazeteyle ilgili Karara gerekçe olarak ‘terör örgütü üyesinin hayatından alıntılar yapılarak övgüyle bahsedilmesi’ gösterildi. 

 Türkiye hapishenelerinin yönetimleri kitaba olan düşmanlıkları ile biliniyorlar. Her kitaba buldukları gerekçeler hukuksuzluğu yansıttığı gibi, faşizmin korkusunun büyüklüğünü gösteriyor.

Bu sefer keyfiliği bir üst boyuta taşıyan Bakırköy hapishanesi yönetimi kitabı değil, kitap ile ilgili röportajın olduğu gazeteyi yasaklıyor.

10 Ekim katliamında 103 emekçi hayatını kaybetmişti. Bu katliamın devlet tarafından engellenmediğini ispatlayan bir çok gelişme yaşanmıştı.

Katliamda eşini kaybeden Emel Kitapçı karara itiraz ederek suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Emel Kitapçı, Mülkiyeliler Birliği’nde yaptığı basın toplantısında sendikalı bir demiryolu işçisi olan eşi Ali Kitapçı’nın anısını yaşatmak için basılan ve şu anda da yasal olarak dağıtım ve satışı yapılan ‘Bizim Ali- Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi’ kitabı hakkında bir röportaj bulunan gazetenin Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na alınmadığını, buna karşı yapılan itiraza ‘terör örgütü üyesinin hayatından alıntılar yapılarak övgüyle bahsedildiği’ yanıtının verildiğini söyledi. Bu duruma tepki gösteren Emel Kitapçı, “Bizler ailesi ve yoldaşları olarak soruyoruz: Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ali Kitapçı’ya terörist derken neyi kendisine gerekçe aldı” diye sordu.  Emel Kitapçı, hayatını kaybettiği güne kadar eşiyle ilgili açılmış bir soruşturma olmadığını söyledi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.