Çorlu Tren Katliamında Evladını Yitiren Anneye Soruşturma!

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018’de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı.

Ama gel gelelim kazada 9 yaşındaki çocuğunu kaybeden anneye soruşturma açıldı.

Soruşturma sebebi AKP iktidarının en sevmediği şeyi yapmak:

Adalet istemek!

25 kişinin öldüğü katliamda hayatını kaybeden dokuz yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel hakkında başlatılan soruşturma, annenin sosyal medya paylaşımları.

Mısra Öz Sel, Twitter hesabından soruşturmayı şu mesajla duyurdu:

“Oğlumu iki parça trenin altından aldım diyorum. Bu güne kadar sabırla adil yargı bekledik diyorum.Bugün emniyetten aranıyorum!!! Twitter paylaşımlarım yüzünden Çorlu Başsavcılığı ifadeye çağırıyor beni! Vaz mı geçeceğim bu gösterdiğiniz sopa ile!? Ayıp!!!!”

AKP hiç bir konuda hiç kimsenin adalet talebini karşılamıyor. Adaletsizliğin sebebi AKP’nin kendisi çünkü. Hal böyle olunca da adalet istemek AKP’nin düşmanlığını kazanmak anlamına geliyor. Ve adalet isteyenin başına getirmedik bırakmıyor AKP iktidarı.

25 kişinin feci şekilde can verdiği katliamda sadece 4 alt düzey personel yargılanırken, ne üst düzey bir yönetici ne de bir sorumlu politikacı, bürokrat yargılanmak bir yana hiç bir dosyada isimleri geçmiyor.

Bir çok uzman, yol bakımı gerektiği gibi yapılsaydı bu kazanın gerçekleşmeyeceği konusunda ortak fikre sahip. Ancak yol kontrol memurları işten çıkartılmıştı. Ve yol kontrol memurluğu alanını ortadan kaldıran, o alanda oluşan boşluğun doldurulmaması gibi konularda sorumluluğu bulunanlar yargılanmıyor. Sadece 4 teknik personel yargılanıyor.

Mahkemede yaşananlar ise AKP iktidarının olayın çözülmesini değil üzerinin örtülmesi, ölenin öldüğü ile kalmasını istediğini net bir şekilde gösteriyor. Daha henüz bilirkişi sorununu çözemeyen mahkeme davayı 4 nisan 2020 tarihine erteledi.

Hakkında soruşturma açılan anne Mısra Öz Sel şunları dile getirdi:

“Çorlu Başsavcılığı asli görevini yapmak yerine bu tür şeylerle uğraşıyor”

Giderim ifademi veririm hiç sorun değil. Öfkeliyim. İlk zamanlar üzgündüm hayal kırıklığı yaşıyordum. Artık hayal kırıklığı yaşamıyorum.

Türkiye’deki adalet sisteminin bu olduğunu anladım. Ne yazık ki asli kusurluların ortaya çıkarılıp gerekli cezaların verilmesi, bu tür toplu katliamların yaşanmaması adına bir şey yapılmıyor.

Bir şey yapmak, adaleti sağlamak yerine yakınlarını kaybedenlerin ailelerine acımasızca, insafsızca davranıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.