Öğrencinin Yemeğine Göz Diktiler

İstanbul Üniversitesi dün  öğrencilere sunulan yemek hizmetini 3 öğünden iki öğüne indirdiğini duyurdu. Ayrıca bundan önce 3 öğün olan indirimli yemek hakkını 1 öğüne indirdiler.

2 ocak’ta yürürlüğe gireceği duyurulan bu uygulama ile bir öğrenci eğer ikinci kez yemek isterse 18.50 TL ödemek zorunda kalacak.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin tepkisine yol açan bu karar zaten indirimli yemek ücretini dahi ödeyemeyen özellikle yoksul öğrencilerin tüm gün yemek yememesine yol açacak.  Zaten kötü, yetersiz prefabriklerde dağıtılan yemekten de kâr hesabı yapılıyor.

AKP iktidarının hiç bir hakkı kullanılamaz hale getirdiği ülkemizde eğitim hakkı da böylelikle kullanılması kat be kat zorlaştırılmış oldu. Öğrencilerin İstanbul Üniversitesi resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya verdikleri cevaplar çok çarpıcı:

“Kendi okulumuzun yemekhanesinde kahvaltı yok,bir kez yemek yiyebiliyorsun özellikle vize ayında başlatıyorsunuz bunu öğrencilerin okulda en çok vakit geçirdiği zaman. Sanmıyorum ama var mı mantıklı bi açıklaması? Rezalet”

“Bu okulda ailesinin tek geliri asgari ücret olan ve ailesine yük olmamak için 1TL nin hesabını yapan kaç öğrenci var biliyor musunuz?”

“devletten en fazla yardım alan okul öğrencilerine indirimli yemeği kesiyor.. malum vakıflara para lazım anlaşılan”

“Koskoca” okulun adamakıllı betondan bir duvarı olan bir yemekhanesi bile yok, hepsi prefabrik! Üstelik yemek yediğimiz tabldotlar bile plastik. Öğrencinin bu okula tutunabilmesinin sebeplerinden biri düzenli yemeğin olmasıydı. Hayatlarımız da plastikleşsin istiyorsunuz, bravo

“Gündüz öğrenim sabah 8den akşam 5e kadar sürüyor zaten. Akşam yemeğinden neden faydalanamıyorum? Fiyat arttı ses etmedik ama bu nedir ya!?”

“Öğrenciyi müşteri gibi görmekten vazgeçmediğiniz sürece o okulu başınıza yıkarız! İnsanlar buraya dirsek çürüterek geldi. İnsani haklarımızı gasp etmenize izin vermeyiz! Tasma sahiplerinize söyleyin, bu düzen değişecek! Krizi öğrencilere yüklemek ne demek hepiniz göreceksiniz!”

Aldıkları maaşa göre yedikleri lüks yemeklerin düşük fiyatları ile dünyada benzeri görülmemiş imtiyazlara sahip milletvekilleri ve 1.163 bin TL’ye 50 kişiye kahvaltı veren sarayın yönettiği ülkemizde öğrenciye eğitimini sürdürmesi için yemek çok görüldü.

Birçok öğrenci için zaten kantinden yemek yemek lüks iken bu yapılan uygulama ile yemek de yoksul öğrenciye “haram” edilmiş oldu. Eğitimi sadece zengin çocuklarına verilmiş bir hak olarak kabul ettirmeye çalışan AKP bakalım yoksulları okullardan uzaklaştırmak için daha neler yapacak…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.