MERHAMET değil ADALET! Hasta Tutsak Yasemin Karadağ İçin Tahliye Talebi

Yasemin Karadağ, hapishanelerdeki yüzlerce hasta tutsaktan biri… durumu en acil olanların başında geliyor. Karadağ, 50 yaşında, tek böbrekle yaşayan ve beyin anevrizması rahatsızlığı olan ve hayati tehlikesi olan bir tutsak.

Avukatları tarafından yapılan açıklamada “Hapishane koşullarında sağlığı giderek kötüleşmekte vücudunda uyuşmalar görülmektedir.” denilerek, Karadağ’ın derhal tahliye edilmesi gerektiği belirtildi.

MERHAMET değil ADALET!

Avukatlar, Yasemin Karadağ için “merhamet değil, adalet” istediklerini belirterek, aylardır gerek Yasemin Karadağ’ın, gerekse de avukatlarının verdiği dilekçelere ısrarla gerekçesiz olarak ret kararları verildiği vurgulandı. Hasta tutsak Yasemin KARADAĞ, daha önceki yıllarda da tutuklu olarak uzun yıllar kaldı. Mevcut yasalara göre, bu yattığı yıllar gözönünde bulundurularak tahliyesi mümkündür. Buna, yani daha önce yattığı yılların mevcut tutukluluğu için yatmış sayılmasına hukuk dilinde MAHSUP etme işlemi deniliyor.

Ancak kendisi ve avukatları, Ocak 2019 tarihinden bu yana bunun uygulanmasını talep etmelerine rağmen, yetkili kurumlar, “mahsubu istenilen cezanın daha önceden mahsup ettirilip ettirilmediğinin tespit edilemediği” gerekçesiyle bu talebi defalarca reddettiler. Açık ki, hasta tutsakları katletme politikası devam ettiriliyor. Belki Yasemin Karadağ da daha önceki onlarca örnekte olduğu gibi, artık son sınıra geldiğinde tahliye edilecek!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.