41 Barodan Saraydaki Törene Boykot! (güncellendi)

2019-2020 “Adli Yıl Açılış Töreni”nin Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılacak olması, çeşitli barolar tarafından protesto edilerek, törenin boykot edileceği açıklandı. 

Aşağıdaki barolar Beştepe’de yapılacak Adli Yıl Açılış Törenine katılmayacağını duyurdu:
Adana
Adıyaman
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Bursa
Çanakkale
Denizli
Düzce
Eskişehir
Gaziantep
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kırklareli
Kocaeli
Kütahya
Malatya
Manisa
Mersin
Muş
Muğla
Ordu
Sinop
Şanlıurfa
Tekirdağ
Tunceli
Trabzon
Van
Yalova
Zonguldak

TÖRENİ BOYKOT EDEN BAROLAR NE DEDİ?

İzmir Barosu’ndan yapılan açıklamada, törenin düzenleyicisi olan Yargıtay’ın davetine ret cevabı verilirken, “Halkın zerre kadar güven duymadığı bir yargı sisteminin parçası olmamak için sizlerin de‘kendinizi özgürleştirmenizi’ temenni ederiz” denildi.

İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “… Bu toplantının Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak olması, demokrasi, hukuk ve adalet adına bildiğimiz bütün öğretilerin reddi anlamına geleceğinden, davetinize icabet etmemiz mümkün olmayacaktır… yargı bağımsızlığını güçlendirip pekiştirecek içtenlikli adımlar atılması gerekirken, yürütmenin mekanlarında adli yıl açma ve giderek bunu ‘teamül’ noktasına taşıma fikrine ortak olmak istemiyoruz.”

Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, açılışa katılmayacaklarını açıklayarak, gerekçesini şöyle ifade etti: 

“Adli Yıl’ açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı kongre merkezinde yapılacak olması ‘Yürütme’nin ‘Yargı’ya müdahalesini kabulden öteye bir anlam taşımamaktadır.”

 


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.