Gökçeada’nın Talanı İçin 17 Eylül’de İHALE VAR!

Cumhuriyet tarihinin gördüğü en talancı iktidar olan AKP iktidarı, talan edilmemiş tek bir yer bırakmamaya kararlı.

AKP iktidarının yağma talan sömürü soygun kolları, hergün Anadolu’nun bir başka köşesine uzanıyor. Kaz Dağları’ndaki talan ve doğa katliamı tartışılırken, talancıların yine Çanakkale ili sınırları içinde yer alan Gökçeada’yı da talan etmeye hazırlandıkları ortaya çıktı.

CHP’den Mahmut Tanal tarafından yapılan açıklamada Gökçeada’da “altın, gümüş ve bakır madeni aramak için” 17 Eylül’de ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Sadece Gökçeada Değil..

1102 Yer Talana Açılıyor CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından yapılan açıklamada, ihalenin sadece Gökçeada’yla sınırlı olmadığı vurgulanarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde belirlediği 1102 adet maden sahasını ihaleye çıkardığı belirtildi. İhaleye çıkarılan alanlar içinde bugüne kadar her nasıl olmuşsa, henüz tahrip edilmeden kalmış alanlar var. Keza ihaleye çıkarılan alanlar içinde “1. ve 2. derece sit alanları, 1. ve 3. derece arkeolojik sit alanları, gölet alanları, sulama alanları, korunması gerekli kültür varlığı alanları ve hammadde alanları” da bulunuyor. İhalesi yapılacak maden sahaları içinde, ortasından doğalgaz boru hattının, içme suyu isale hattının geçtiği yerler de var.

TALANIN SINIRI

Sonuçta görülen odur ki, AKP iktidarının yağma ve talanda bir sınırı yoktur. Ahlaki, vicdani bir sınır yoktur. Doğa sevgisiyle belirlenen bir sınır yoktur. Vatan sevgisi zaten hiç yoktur. AKP vahşice, pervasızca, sorumsuzca yağma ve talanı sürdürecektir. Bu tartışılmayacak kadar açıktır. AKP’nin tek sınırı, HALKIN DİRENİŞİDİR. HALKIN DOĞASINA, SUYUNA, TOPRAĞINA, VATANINA SAHİP ÇIKIŞIDIR. AKP’nin aşamayacağı tek sınır budur.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.