Zorbalık: AKP faşizmi halkın evine el koyuyor

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe mahallesine 7 Haziran günü yüzlerce polis eşliğinde bir işgal operasyonu gerçekleştirildi. İşgal operasyonuydu çünkü gelen güçler düşmandı. Düşmanlıklarını tüm tavırlarıyla gösterdiler.
Halkın malına göz dikmiş AKP faşizminin beslemesi polis, yine AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nden aldığı emri yerine getirdi bugün.
Halkın elektriğini suyunu kestiler.
Neden?
Evlerini terketmedikleri için.
Evlerini terketmeleri için baskı yapıyordu AKP’nin rantçı, talancı belediyesi.
Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen, yasa hukuk bilmeyen zorba, faşist AKP iktidarı hiç bir insani ölçüye uymadan, halkın elektriğini suyunu kesti mahallede.

AKP HALKIN EVLERİNE ÇÖKÜYOR.

Son günlerde ortaya saçılan videolarda AKP iktidarının mala çökmek konusunda bir hayli dosyası olduğu herkes tarafından görülmüştü.

Şimdi ise AKP halkın evlerine çöküyor.

Acelesi var AKP’li belediyenin. Artık kime söz vermişse. Mahkeme kararı, plan proje hak getire. Yolluyor polisini ses edeni gözaltına alın, dövün… Ama o evleri boşaltın!

Öylesine zorbalar ki bir işlem yapılıyorken evin sahibini dahi eve almıyorlar!

Düşünün evinizdesiniz. Dişinizden tırnağınızdan biriktirdiğinizle ev yapmışsınız. Ve zorba kapınıza dikiliyor. Evinizi boşaltmanızı istiyor. Çıkmam diyorsunuz. Sonra riskli bölge raporu çıkartarak elinizden almak istiyorlar. Mahkemeye gidiyorsunuz ve oturduğunuz mıntıkanın riskli bölge olmadığını ispat edip, yürütmeyi durduruyorsunuz.
Ama durmuyor faşist zorba iktidar.
Kapınıza dikiliyor.
Elektriğinizi suyunuzu kesiyor.
Yanında getirdiği maaşlı halk düşmanı polisin damarlarında kan yok. Hiç bir yasal dayanağı olmadan elektriğinin suyunun kesilmesine engel olmaya çalışan halka saldırıyor. Yaşlı, kadın, çocuk, hasta demeden saldırıyor. Eziyor. Duygu yok, karşısındakinin nerede kalacağı, ne içeceği, çoluğun çocuğun karanlıkta ne yapacağı onu ilgilendirmiyor.
NASIL BİR ALÇAKLIKTIR BU!
Faşizm alçaktır.
Ahlaksızdır!

Halkın sokağa çıkmasıyla bölgeye gelen AKP’li belediye meclis üyesi de yapılan işgal operasyonunu savunmaya çalışınca halk konuşturmuyor. Ama o, bu hukuksuzluğu, bu keyfiliği, bu zorbalığı savunmak için bölgeye gelmiş. Ağzından çıkan her kelimeyle halkı işgalci gibi göstermeye çalışıyor.
Halk soruyor:
Benim tapum var. Sen hangi hakla benim evime almaya çalışıyorsun? O susuyor. Basına şov yapmaya çalışıyor. Ama halk hak ettiği şekilde def ediyor.

Aynı gün yaşananları ANKA haberin kameralarında görmek mümkün.
Yaşananlara bakarak zorbalığın, halkın malına el koymanın, talanın iktidarı AKP zulmünü göreceksiniz….

Sosyal ağlarda paylaşın