Kentsel Dönüşüm saldırısı elektrik keserek sürüyor. Solunum cihazına bağlı kanser hastası fenalaştı.

Kentsel dönüşüm saldırısı İstanbul Beyoğlu Belediyesi’ni bağlı Fetihtepe mahallesinde devam ediyor.

Yüzlerce polisi mahalleye yığarak halkı taciz eden Beyoğlu belediyesi halkın elektriklerini kesti.

Mahallede tapulu evlerin zorla tahliye edilmesi için her türlü yönteme başvuran AKP’li belediye bugün bir saldırıya daha imza atmış oldu böylece.
Elektriğin kesilmesiyle solunum cihazına bağlı, kanser hastası Neşet Kaya fenalaştı. Acile kaldırılan Neşet Kaya’nın durumunun ciddiyeti sürüyor.
Fetihtepe mahallesinde halk AKP belediyesinin mahallede terör estirmesine karşı tepkili.
Halk sokaklarda.
Ülkeye vahşi sırtlanlar gibi dadanan AKP iktidarı yoksul halka barınma hakkını çok görüyor.

AKP iktidarının kentsel dönüşüm adı altında başlattığı talan projesi kapsamında, gerek mahalleliyi kandırıp belgeler imzalatarak gerek tapusu olmayanın kepçe dozerlerle kapısına dayanarak halkın evine el koymaya çalışıyor.

Bu şekilde sahte vaatlerle, halkı kandırılan bir çok mahalle artık yok. Yani var ama artık mahalle değiller. Bunlara örnek Hacı Hüsrev, Sütlüce, Sulukule, Kulaksız’ın bir kısmı, Kasımpaşa… Gecekondu yerine artık çok katlı binalar görülüyor.

Buna karşılık Halk Meclislerinin bu zamana kadar kentsel dönüşüme karşı yaptığı, halkı aydınlatma çalışmaları, toplantılar, eylemler sonucunda AKP iktidarı bir çok mahallede kentsel dönüşümü hayata geçiremedi.
Halk Meclislerinde örgütlenmenin faşizmin saldırılarından korunmanın tek ve yegane yolu olduğu yaşanan her örnekte görülüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın