Zam’ın Adı “Fiyat Düzenlemesi!”

Köprü ve Otoyollara Yüzde 20 Zam
Zam’ın Adı “Fiyat Düzenlemesi!”

AKP zamları devam ediyor. Yarından itibaren köprü ve otoyollara yüzde 20 zam yapılacağı açıklandı.
Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde ortalama olarak yüzde 20 fiyat artışı yapıldığını bildirdi.
Genel Müdürlük, açıklamada “Boğaz köprülerine büyük bakım onarımların yapılması, işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar, bakım-işletme maliyetlerindeki yükselmeler” vs. diyerek, zamlara gerekçe yaratmaya çalışıyor.


Bu gerekçelere rağmen, yien de “ZAM” yaptıklarını açıkca söylemeyip, orada da aldatıcı kavramlara başvuruyorlar. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yazılı açıklamasında, “yarından itibaren geçerli olmak üzere otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde ortalama yüzde 20 fiyat düzenlemesi yapıldığı” belirtiliyor.
Yani, ZAM yapılmamış, FİYAT DÜZENLEMESİ yapılmış.
Düzenlemenin oranı da yüzde 20.


Bu dil, soyguncu, sömürücü her iktidarın ortak dilidir.
Yeni zamlı tarifeye göre. “Otoyollarda otomobil için en yakın mesafe ücreti 3 lira, en uzak mesafe ücreti 30 lira, Boğaz köprüleri otomobil geçiş ücreti ise 10,50 lira” olacak.

Burjuva medyanın AKP yardakçılarının attığı başlıklar yapılan zamların nasılda gizlenmeye çalışıldığını, benzer zamlar ile halkın hayatını çekilmez hale getirenleri gizlemek için nasıl çırpındıklarını gösteriyor:

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.