“Tüm Dünyanın Çocuklarını Kendi Çocuklarımız Gibi Yaşatmak İçin Mücadele Veriyoruz!”
Zafere Kadar Heyeti, Gazze’deki soykırım katliamlarının ardından şimdi de İran’a doğru yola çıktı. Heyet, emperyalist güçlerin saldırıları sonucu katledilen 168 İranlı ilkokul öğrencisi, kız çocuğunun füzelerle paramparça edilen bedenlerine adalet aramak, İran halkının acısına ve öfkesine ortak olmak için Tahran’a gidiyor.
Heyet üyesi Hasip Kıvrakdal’ın açıklamasında: “Bir direniş merkezinden bir diğerine… Gazze’den sonra İran’a gidiyoruz. Tüm dünyanın çocuklarını kendi çocuklarımız gibi yaşatmak için mücadele veriyoruz!” sözleri ile vurguladı.

168 masum kız çocuğunun okulda, sınıfta, oyun oynarken emperyalist füzelerle katledilmesi, insanlık tarihine yeni bir utanç sayfası olarak geçti. Bu vahşet, sadece İran halkına değil, Filistin’den Lübnan’a, Yemen’den Suriye’ye kadar tüm mazlum coğrafyalara yönelik küresel emperyalizmin yeni bir saldırısıdır. Çocuk katliamları, “terörle mücadele” yalanıyla meşrulaştırılmaya çalışılıyor; oysa gerçek terör, çocukları bombalayan, okulları yıkan, anneleri ağlatan emperyalist savaş makinesidir.
Daha önce Gazze’ye giden Zafere Kadar Heyeti, aynı kararlılıkla şimdi İran yolunda. “Evlatlarınıza sahip çıkmak için bizimle İran’a gelin, adalet mücadelesine katılın!” çağrısı yapan heyet üyeleri, bölgedeki direniş odaklarıyla dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor. Heyet, İran’da katledilen çocuklar için özel bir “168 Kız Çocuğuna Adalet Konseri” de düzenleyecek.
Bu yolculuk, anti-emperyalist bir duruştur. Emperyalistler, Ortadoğu’da kan dökmeye, çocukları katletmeye, halkları birbirine düşürmeye devam ederken, Zafere Kadar Heyeti “Zafer bizim olacak!” diyor. Çünkü mazlumların acısı ortaktır, direnişi de ortaktır.
Tüm dünyanın çocukları, Gazze’nin, İran’ın, Filistin’in çocukları bizim çocuklarımızdır. Onları yaşatmak, bombalardan, açlıktan, emperyalist vahşetten korumak için mücadele etmek, insan olmanın gereğidir. Emperyalizm çocuk düşmanıdır; devrimciler ise çocukları seven, onları özgür bir dünyada yaşatmak isteyenlerdir.
Zafere Kadar Heyeti’nin İran ziyareti, “Kahrolsun emperyalizm!” sloganını bir kez daha haykırıyor. Gazze’den İran’a uzanan bu yol, aynı zamanda tam bağımsız, adil ve özgür bir dünya hayaline giden yoldur.
Heyet üyeleri, dönüşte edindikleri izlenimleri ve İran halkıyla kurdukları bağları kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Mazlum coğrafyaların sesi olmaya devam edeceklerini vurguladılar.
Tüm duyarlı insanlar, Zafere Kadar Heyeti’nin bu onurlu mücadelesine destek olmaya çağrılıyor.
Çocuklarımız için, geleceğimiz için… Zafere kadar mücadele devam edecek!
Yaşasın uluslararası dayanışma!
Kahrolsun çocuk katili emperyalizm!