ZAFER DİRENİŞİN; Gökçek Ölüm Orucunu Sonlandırdı

Bu sabah Grup Yorum Direniş Evi tarafından, direniş evinin önünde yapılan bir açıklamayla, yaklaşık bir yıldır sürdürülen ölüm orucunda siyasi bir zafer kazanıldığı belirtilerek, İbrahim Gökçek’in ölüm orucuna ara verdiği açıklandı.

Grup Yorum üyeleri Seher Adıgüzel tarafından yapılan açıklamada, aynı saatlerde İstanbul Valiliği’ne konser başvurusu yapıldığı belirtildi.

Seher Adıgüzel tarafından yapılan konuşmada, Grup Yorum’un 35 yıldır varolduğu, son dönemdeki baskılara karşı direnme kararı aldığı, bu direnişte bir Grup Yorum üyesinin ölümsüz bir şarkıya dönüşerek şehit düştüğü belirtilerek özetle şunları belirtti:

Dün İbrahim Gökçek’in kritik bir aşamada olduğuna dair bir çok haber yapıldı. Evet kritik bir aşamada ve bunun sorumlusu bu iktidardır.

Biz Grup Yorum üyeleri olarak bir karar aldık: direnişimiz siyasi bir zafer kazanmıştır.

Bütün dünyaya duyurduk bu direnişi. Grup Yorum sadece kendi hakkı için değil, Türkiye halklarının hakları için, Türkiye halklarının türküsü olarak siyasi zaferi kazanmıştır.

Bugün bunu bildiriyoruz, şu an görüşmeler yapılıyor, konser başvurusu yapılıyor, bu konser başvurusunun olumlu sonuçlanmasını umuyoruz.

İbrahim gökçek bu aşamada ara veriyor; çünkü siyasi bir zafer kazandık. Burada bulunan kurum temsilcileri kefil olduğunu açıklıyorlar. Bu süreçin takipçisi olduklarına dair kefil oluyorlar. O yüzden biz bu aşamada bu direnişe ara veriyoruz.

Mücadelemiz devam ediyor. Farklı yöntemlerle devam ediyoruz.

İbrahim Gökçek selam söylüyor size, gözleriyle inançlarıyla selamlıyor sizi.

Bütün dünya şunu gördü,

Türkiye’de umut var, çünkü direnenler var, biz varız. Biz korkmuyoruz, çünkü güçlü olan biziz… direnmeye devam edeceğiz. Yaşasın ölüm orucu direnişimiz!”

Kurum Temsilcilerinden Sözler:

Direniş Evi önünde yapılan açıklamaya bir çok demokratik kurum temsilcisi, sanatçılar, milletvekilleri, şehit aileleri ve İbrahim Gökçek’in ailesi katıldı.

Burada söz alan, Şebnem Korur Fincancı, Barış Atay, Hüda Kaya, Nuriye Gülmen, Hilmi Yarayıcı, Ali Şeker, HHB’den Didem Baydar Ünsal, Pınar Aydınlar ve diğer kurum temsilcileri, Grup Yorum’un konser talebinin takipçisi olacakları, konser yapılıncaya kadar çabalarını sürdürecekleri sözünü verdiler.

Gökçek Hastahanede:

Bu açıklamanın ardından İbrahim Gökçek, “Yaşasın Direniş Yaşasın Zafer” sloganları arasında ambulansa bindirilerek hastahaneye götürüldü.

Hastahanede İbrahim Gökçek’in oksijen cihazına bağlandığı ve damar yolunun açıldığı bilgisi alındı.

(GHA: Haberin ayrıntılarını daha sonra sunacağız.)

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.