“yürüyüşümüz bitti ama mücadeleye devam”

Hollanda’nın Rotterdam şehrinden başlattılar yürüyüşü. Grup Yorum üyeleri Bergün ve Betül Varan’ın anne ve babası, başlattıkları yürüyüşü Belçika’nın başkenti Brüksel’de bitirdiler.

Hollanda’nın Türkiyelilerin yoğun yaşadığı şehirlerinden, Belçika’nın Türkiyelilerin yoğun yaşadığı şehirlerine yaptıkları yürüyüş ile Grup Yorum’u anlattılar. Mustafa Koçak’ın ölüm orucunu, Halkın Avukatlarını anlattılar.

Şehir merkezlerinde yaptıkları açıklamalar ile, dağıttıkları bildiriler ve konuşmayı başarabildiklerine anlatımları ile ülkede yürütülen adalet savaşını duyurmaya çalıştılar.

Her gün yeni insanlara seslerini duyurdukları yürüyüşün son gününde Belçika ve Avrupa’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlementosunun önünde açıklama yaptılar.

Yaptıkları açıklamada ise “bugün burada yürüyüşümüzü sonlarndırıyoruz ama direniş sürüyor. Direnişçilerin talepleri kabul edilene kadar yani zafere kadar mücadeleye devam edeceğiz. Evlatlarımızın sesi olacağız. Mustafa Koçak’ın, Grup Yorum’un direnişleri kazanana kadar durmayacağız” dediler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.