Yürüyüşe çağrı: “Lena’nın Talepleri Kabul Edilsin”

Almanya (GHA)

Lena İleni Açıkgöz’ün yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunan 3 devrimci, İhsan Cibelik,Özgül Emre ve Serkan Küpeli’nin adil yargılanması ve serbest bırakılması talebiyle süresiz açlık grevinde. Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi, 260 gündür açlık grevinde bulunan Lena Açıkgöz’ün direnişine destek olmak amacıyla bir yürüyüş düzenliyor.

Direnişçi Lena Açıkgöz’ün taleplerini kabul etme çağrısı yapan komite, 13 Nisan’da gerçekleşecek olan yürüyüşe, “Lena bizim için direniyor, bu direniş bizim direnişimizdir!” sloganıyla tüm destekçilerini ve dayanışma göstermek isteyenleri davet etti.

Yürüyüş, saat 16:30’da Düsseldorf Münsterplatz’da başlayacak ve Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi önünde son bulacak. Almanya’nın dört bir yanından, aileler, anti-faşistler ve demokrasi savunucularının katılımı bekleniyor. Ayrıca, Belçika, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Fransa, İngiltere, Yunanistan, İskandinav ülkeleri ve tüm dünya genelinden destekçilerin de yürüyüşe katılmaları için çağrı yapıldı.

Lena’nın direnişini ve taleplerini desteklemek, 129 yasalarının kaldırılması için mücadele etmek ve adaleti sağlamak amacıyla düzenlenen bu yürüyüş, geniş bir dayanışma ağıyla zaferi kazanmayı hedefliyor.

Faşist 129 yasalarının kaldırılması ve adaletin tesisi için sesini duyurmak isteyen herkesi, 13 Nisan’da Düsseldorf’da gerçekleşecek olan bu önemli yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın