Yunanistan’da Polis Terörüne Karşı Halk Ayakta

Yunanistan’da halk polis şiddetti nedeniyle sokakta. Yunanistan polisinin estirdiği terör sebebiyle  Yunanistan genelinde başlayan eylemler artarak devam ediyor. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in cuma günü yapılan meclis oturumunda “polis şiddeti nedeniyle mağdur” olmuş kişilerden özür dilemesi gösterilerin devam etmesine engel olamadı. 

 Yunanistan’ın 31 şehir ve ilçesinde sadece son iki gün içersinde on binlerce kişinin eylemler düzenledi.  Atina’da ve Selanik’te başlayan eylemler Volo, Larisa, Trikala, Patra ve diğer şehirlerinede yayıldı. Eylemlerde istenen talep ise polis terörüne hemen son verilmesi. 

Başkent Atina’da ise gösteriler merkezi olarak değil her semtte ayrı ayrı yapıldı. Eylemlere katılan halk “Halkın mücadelesi terörü kıracak”, “Her yerde polis, sağlık ve eğitim nerede”, “Terör estiren hükümettir halk değil” sloganlar attı.

Gösterilerde polislerin ortalıklarda görünmemesi, polis helikopterinin uçmaması dikkat çekti.

Gösteriler boyunca dağıtılan bildiriler ve yapılan konuşmalarla, halka hükümet politikalarına ve polis şiddetine karşı verilen mücadeleye katılma çağrısı yapıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın