Yunanistan’da Konstantina Kartsioti ve Hüseyin Süngü 1 aylık açlık grevine başlıyor

Yunanistan(GHA)

Yunanistan’da, Konstantina Kartsioti ve Hüseyin Süngü adlı devrimciler, Yunan Emperyalizmi’nin devrimcilere yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalarına karşı başlayan oturma eylemlerini 37 gündür sürdürmekteydi. Artık bu oturma eylemi açlık greviyle güçlendirilecek..

Edinilen bilgilere göre, Haftanın 5 günü saat 12.00-13.00 arasında Yunanistan Yargıtay binası önünde gerçekleşen oturma eylemi, 19 Şubat 2024 tarihinden itibaren farklı bir boyuta taşınacak.

Yunanistan’da devrimciler, Emperyalizm ve Faşizmin Hukuk Terörüne Karşı başlattıkları direnişi büyütme kararında. Konstantına Kartsioti ve Hüseyin Süngü de bu direnişe katkı sağlamak amacıyla yargıtay binası önünde bir aylık açlık grevine başladılar.

İki açlık grevci direnişçinin talepleri arasında, 19 Mart davasıyla ilgili yargıtay savcısının itirazının kabul edilmesi, Halkida davasında adil yargılanmanın gerçekleştirilmemesi ve bu davada tutukluların adil yargılanmadığı için tahliye edilmeleri, ayrıca Yunanistan’daki yeni baskı yasalarının geri çekilmesi talepleri bulunuyor.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın