Baskı ve sansüre karşı QR kodu.

Devrimcilikte Çareler Tükenmez, baskı ve sansüre karşı QR kodu.

İstanbul (GHA)

Faşist AKP iktidarı başta olmak üzere Türkiye’deki tüm iktidarların saldırısına uğrayan, buroları basılıp dağıtılan, muhabirleri ve dağıtımcıları kurşunlanan ve tutuklanan yayıncılık geleneğinin devamı olan Halk Okulu Dergisi, devrimci özgür basın geleneğini kendine yönelik sansürü QR kodla delmek suretiyle karşılık veriyor.

Devrimci Çözüm’den Mücadeleye, Kurtuluş’tan Vatana Dergisi’ne ve şimdi de Halk Okulu adıyla mücadelesine devam eden devrimci özgür basının dergisi Halk Okulu Dergisi, geçmişten bugüne kadar yaşadığı onlarca baskıya, toplatma kararlarına, kapatılmalara, basıldığı matbaa sahiplerini tehdit etmelere rağmen aksamadan yoluna devam ediyor.

Devrimcilik bir imkan yaratma ve çözüm bulma sanatıdır sözüne itafen, Halk Okulu Dergisi’nin 221. sayısının QR kodla halka ulaştırıldı. Haberin yazıldığı anda dahi muhabirlerinin tutuklu ve gözaltında olduğu Halk Okulu Dergisi’nin bu yaratıcılığı, geçmişten bugüne ve geleceğe taşınan büyük bir mirasın bir parçasıdır. Yapılan çalışma kapsamında 100 adet QR kodu halka ulaştırıldı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın