Yunanistan’da Halk Cephelilere saldırı: Gözaltı ve yaralılar var… Saldırı ve direniş devam ediyor

Yunanistan Halk Cephesi’nin Alman Konsolosluğu önünde yapmak istediği eyleme Yunan polisi joplarla saldırdı. 18:30 da başlayan eylem Almanya’da hukuksuzca tutuklanan ve hakimin keyfi kararıyla 5 yıl ceza alan Erdal Gökoğlu’na Özgürlük talebiyle düzenleniyordu.

‘’Erdal Gökoğlu’na Özgürlük’’ , ‘’Devrimcilik Yapmak Suç Değil Onurdur’’ sloganlarının atıldığı eyleme saldıran Yunan polisi 6 kişiyi gözaltına aldı. İsimlerini öğrenebildiklerimiz; Aşur, Halil Demir, Mazlum Aslan, Şadi Naci Özpolat, Anıl Sayar ve ismini öğrenemediğimiz bir Yunanlı. Yaklaşık 25 kişinin halen eylem yerinde olduğu ve saldırıların devam ettiğini görüyoruz. Halk Cepheliler gözaltılar bırakılana kadar oturma eylemine devam edeceklerini bildiriyorlar.

Yaralılar Var, Yunan polisi azgınca joplarla saldırmaya devam ediyor…

E. Gökoğlu’nun abisi Ali Eren Gökoğlu’nun da eylemde olduğu bilgisine ulaştık. Yaralılar var. Eylem yerinden ulaştığımız Halk Cephelilerden öğrendiğimiz bilgiye göre, kaşı yarılan, burnu kırılan, kolunda yarası olanların olduğunu öğrendik. Saldırı ara ara dursada polis geri çekilip tekrar saldırıya geçiyor…

Yunanistan Alman Emperyalizminin işbirlikçiliğine son vermelidir!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.