Yunanistan Trikala Hapishanesi’nden Gökhan Yıldırım’a Mektup

Yunanistan’ın Trikala Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Cem Kalkan, Ölüm Orucu Direnişi için 1 haftalık Destek Açlık Grevinde…

Cem Kalkan, Ölüm Orucu Direnişçisi Gökhan Yıldırım’a mektup yazdı. Bu mektubu sizlerle paylaşıyoruz

Merhaba Gökhan Abi,

Öncelikle en içten ve yürekten sevgilerimle selam eder, sizi çok sevdiğimi söylemek isterim.

Abi, size özür dileyerek başlamak istiyorum. Çünkü bir Devrimci Abimize nasıl mektup yazılır bilmiyorum, içeriği ne olur ondan da bihaberim. O yüzden içimden gelenleri yazıyorum.

Az çok tahmin ediyorum, bu satırları okurken ufakta olsa gülümseme oluşmuştur. Ama bu zorlu ve uzun direniş sürecinde Abime tebessüm ettirebiliyorsam ne mutlu bana.

Bu yanlış ve adaletsiz düzene karşı hakkınız olanı, adaleti sağlamak için başlatmış olduğunuz ölüm orucu direnişinizi destekliyor, sahipleniyoruz ve biz de destek açlık grevi yaparak Türkiye faşizmine karşı olan tepkimizi, sizin de her zaman yanınızda olduğumuzu elimizden geldiğince belirtiyoruz. Ve tek düşüncemiz bir an önce zafer haberlerinizi almak. Bunu başaracağınıza yürekten inanıyoruz.

Bu arada yazmış olduğun kitabını destek açlık grevimizin 3. gününde bitirdim. Çok güzel, anlamlı, öğretici, bilgi verici bir eser yapmışsın. Kitabını okurken her sayfasında kendimi buluyorum. Geçmişte yapmış olduğum yanlışları tekrar bana hatırlattığın içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Yanlış dedim çünkü yaptığım şeyleri hatâ olarak görmüyorum, yanlıştı. Benim yaşadığım hayatta hemen hemen senin hayatına benzer bir yaşamdı. Ama içimde tarifini bile edemeyeceğim devrim, devrimci ve büyük aile sevgisi taşıyorum, ki biliyorum çok yakın zamanda ben de ailenizden biri olacağım. Şu an bile kendimi aileden biri olarak hissediyorum. Zaten burada Şadi abinin hepimizle ayrı ayrı ilgilenmesi bile, bize insanlara ne kadar değer verdiğinizi, sevdiğinizi gözler önüne seriyor. Sizlerin hepinizin bizim için yeriniz ayrı.

Mektubun başında da söylediğim gibi, bu benim ilk mektubum. Ne yazacağımı ne diyeceğimi inan ki bilmiyorum. Bildiğim tek şey, bu ilki, sevdiğim, değer verdiğim duruşuyla, insanlığıyla ve vermiş olduğu mücadele ile bize örnek olan, bize mücadeleyi sevdiren, aşılayan, öğreten abimle yaşadığım için ayrıca kendimle gurur duyuyorum.

Satırlarımın sonuna geldiğimi üzülerek de olsa belirtiyorum. En kısa zamanda zafer haberlerinizi almak dileğiyle…

Devrime ve size olan inancımızın ve sevgimizin büyüklüğü ve sıcaklığıyla kucaklıyor, sevgilerimizi gönderiyoruz.

Saygı ve sevgilerimle…

Sosyal ağlarda paylaşın