Yunanistan Konsoloslukları Önünde Öfke… ve Özgürlük Talebi!

Yunanistan’ın 11 Türkiyeli devrimciye karşı uyguladığı hukuksuzluğa karşı tepkiler ve protesto eylemleri sürüyor.

25-26 Ağustos’ta Avrupa’nın bir çok yerindeki Yunanistan Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları önünde 6 eylem yapıldı. 

İngiltere’de Londra, Belçika’da Brüksel ve Almanya’nın Stutgart, Berlin, Frankfurt ve Düsseldorf şehirlerindeki

İngiltere’de Yunanistan Büyükelçiliği önünde İngiltere Halk Cephesi tarafından gerçekleştirilen eylemde, tutsak 11 Türkiyeli devrimcinin serbest bırakılması talep edildi. için Yunanistan Elçiliği Önünde Eylem yapıldı

1 saat süren eylemde elciğe gelen halka faşist Yunan devletinin 11 Türkiyeli devrimcinin komplolarla tutsak tutulması anlatıldı.

Berlin’de eylem Yunanistan Büyükelçiliği önünde gerçekleştirildi.

Berlin Halk Meclisi tarafından gerçekleştirien eylem, bir saat sürdü.

Belçika’da Brüksel’de bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde yapılan eylemde, Yunanca ve Fransızca olarak “Yunanistan’da Tutuklu Olan 11 Devrimciye Özgürlük!” yazılı pankart açıldı. Halk Cepheliler, bir saat boyunca konsolosluğun karşısında Yunanistan’ın faşist politikalarını anlattılar. 

Düsseldorf Yunanistan Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemde de “adalet adına utanç uyandırıcı şekilde tutsak edilen 11 devrimci” için özgürlük istendi. Açıklamada “Devrimciliği suç olarak göstermeye çalışanlar kendi suçlarının bedelini de ödemek zorunda kalacaklardır.” denildi.

Frankfurt’ta Avrupa Dev-Genç tarafından gerçekleştirilen eylemde, Yunanistan konsolosluğu önünde “11 anti-faşiste özgürlük” talebi dile getirildi. Dev-Gençlilerin açıklamalırnda “Zafer işareti yapmak suçsa, dünyadaki tüm solcuları hapishanelere atsınlar! 330 yıl ceza vermek kadar alçakça bir şey yoktur ve biz, bu durumu protesto etmeye devam edeceğiz!” denildi.

Stuttgart’taki Yunanistan Konsolosluğu önünde de eylem vardı. Halk Cepheliler tarafından gerçekleştirilen eylemde, Almanca “Yunanistan’da Tutuklu 11 Türkiyeli Antifaşiste Özgürlük” yazılı döviz açıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın