Yunanistan HFG – Uyuşturucuya Karşı Seminer Düzenledi


Yunanistan HFG Uyuşturucuyla Mücadele ve Dayanışma Merkezi; 29.05.2021 Cumartesi günü Exarchia Parkında (Exarchion Platia) saat 18:30’da seminer düzenledi.

Ajansımız facebook sayfasından da canlı yayınla bağlandığımız seminerin açılış konuşmasında Türkiye’de HFG (Hasan Ferit Gedik) Uyuşturucuyla Savaş ve Kurtuluş Merkezi‘nde de faaliyet yürütmüş olan bir kurum çalışanı sözü aldı., ‘HFG’nin açılışına neden ihtiyaç olduğunu, uyuşturucuya karşı nasıl mücadele edildiğini, AKP faşizminin uyuşturucuya karşı tutumunu ve HFG’ye yapılan polis baskınlarıyla kurumun kapatılarak yerine polis karakolu yapılma sürecini anlattı.

Uyuşturucu ve yozlaşmaya karşı verilen şehitler anlatıldı.

‘Sınıfsal Karşı Taarruz’ örgütünden bir konuşmacı; Eksarchia Mahallesini tanıyan Yunanlı bir esnaftı.
Mahallede uyuşturucu sorununu, daha önce neler yapıldığını ve uyuşturucu sorununa karşı mücadeleye devam edeceklerini anlattı. HFG merkezini bildiklerini ve takip ettiklerini belirtti.

Üçüncü konuşmacı ise Yunanlı bir müzisyendi. Yunanistan devletinin uyuşturucu sorununa yaklaşımının Türkiye’dekine benzediğini belirtirken, Türkiye’de devlet, mafya, uyuşturucu ilişkisini de takip ettiklerini söyledi.

Dördüncü konuşmacı Türkiye’de Halkın Sağlıkçısı olduğu için hapis yatan bir sağlıkçı. Uyuşturucudan neden kurtulmak gerektiği, tedavinin neden ilaçsız olması gerektiği, bağımlılıktan kurtarma da izlenilen yöntemleri anlattı.

Konuşmacılar, uyuşturucunun emperyalizmin halkları uyuşturma politikası olduğuna ve uyuşturucunun halkları katletmek için kullanılan bir kimyasal silah olduğuna vurgu yaptıkları görüldü.

HFG çalışmalarının devam edeceği söylenilerek seminer sonlandırıldı..

Gerçek Haber Ajansı olarak HFG seminerinden canlı yayındaydık..
Seminerin tamamını Facebook sayfamızdan izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/gercekhaberajans

Sosyal ağlarda paylaşın