Yunanistan Deniz botları bu gece 30 mülteciyi katledecekti.

Savaş bölgelerinden ve Afrika ülkelerinden Yunanistan’a geçmeye çalışan yaklaşık 30 mülteci, Yunanistan Deniz botları tarafından batırılarak öldürülmek istendi.

Edinilen bilgiye göre, bu gece saatlerinde; Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan deniz botları, Yunanistan’a geçmeye çalışan bir mülteci botunu batırmaya çalıştı. Lastik bot ile Yunanistan’a geçmeye çalışan ve içinde yaklaşık 30 mültecinin bulunduğu bot, son anda kurtuldu.

Balıkçı Veli Koyuncu, Ege Denizi’nde avlanmaya çıktığı sırada, Yunan Sahil Güvenlik botunun içinde yaklaşık 30 kaçak göçmenin bulunduğu lastik botu batırmaya çalıştığını gördü. Lastik botun çevresinde Yunan botu tur atarken, batma tehlikesi yaşayan kaçak göçmenlerin büyük korku yaşadığını anlattı.

Bölge gazetelerinin haberlerine göre; Türk balıkçılarının ihbarı üzerine bölgeye Türkiye bölgesinden ekipler sevk edildi. Lastik botta bulunan kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik botlarına alınarak karaya çıkarıldı.

Yunanistan’ın ilk katliam girişimi değil

Daha önce de defalarca mültecilerin Yunanistan’a geçişini önlemek amacıyla mülteci botlarını batırmaya çalışan Yunan Deniz botları, bu gece bu katliam girişiminde daha bulundu. Daha önce birçok mülteci, Yunan botlarının benzer saldırıları ile hayatını kaybetmişti.

Akşam saatlerinde Kıbrıs Gazetesi’nin bildirdiğine göre; mültecilerin Yunan deniz botları tarafından öldürülmesinden son anda kurtuldukları belirtildi.

Türkiye Yunanistan’dan farklı değil.
Yunanistan ve Türkiye asıl olarak kontrolleri altındaki bölgelerde göçmen geçişlerine karşı tamamiyle keyfilik ile hareket ediyor. Geçişlerde her iki taraf da katliam girişiminde bulunabiliyor.

Emperyalist ülkelerin Orta Doğu ve Afrika’da başlattığı savaşlar, sebep olduğu açlık, yoksulluk ve adaletsizlikten kaçan mülteciler, kendi ülkelerini yok eden ülkelere ulaşmaya çalışırken, bir de o ülkelerin saldırılarına maruz kalıyor. Gittikleri ülkelerde de asıl olarak zulümden başka bir şeyle karşılaşmayacak olan bu insanlar emperyalizmin ırkçı politikalarına maruz kalacaklar. Halkların direnmekten, mücadele etmekten başka bir çaresi yok! Mültecilik halkların kurtuluşu olamaz.

Mülteciliğe karşı ülkelerinin kurtuluşu için dönen devrimciler halklara gerçek kurtuluş yolunu gösteriyor.
Bilindiği gibi geçen yıl Yunanistan’dan Türkiye’ye ülkelerinin kurtuluşu için savaşmak üzere ülkelerine geçiş yaparken 4 Devrimci Meriç nehrinde Türkiye oligarşisinin katil güçleri tarafından katledilmişti.

Sosyal ağlarda paylaşın