BenimAvukatım’ Kampanyasına Büyük Destek

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın çağrısıyla başlatılan ‘#BenimAvukatım’ kampanyası, Türkiye başta olmak üzere Avrupa genelinde büyük ilgi gördü. Selçuk Kozağaçlı’nın yaptığı çağrı adalet mücadelesi veren halkın avukatlarına destek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, hukuk mücadelesine dikkat çekerek sesinizi yükseltmenizi talep ediyor.

1974 yılında kurulan ve kuruluşundan bu yana hak mücadelesinde öncü olan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), avukatlarına sağlanan destek dolayısıyla düzenlenen kampanya, geniş kitlelerin ilgisini çekti. 2013 yılında özellikle HHB’ye yönelik artan saldırılar kapsamında bir çok avukat tutuklandı, adil olmayan yargılamalarla tüm avukatlar onlarca yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ve bu hukuksuzluklar tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı. Halkın avukatlarının kararlı duruşları ve direnişleri dünya çapında yankı ve karşılık bulurken, destek ve dayanışma ağı oluştu. Bu avukatların direnişleri ve özellikle Halkın Avukatı Adalet şehidi Ebru Timtik’in şehitliği ile hayat buldu.

HHB’nin 30 yıllık mücadele tarihinde, özellikle 2017’den bu yana yaşanan saldırılarda Dernek Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı ve birçok dernek üyesi tutuklu bulunuyor. Derneğin üyelerinden Ebru Timtik, adil yargılanma hakkı talebiyle başlattığı ölüm orucu eyleminde yaşamını yitirerek sadece derneğin önemli bir simgesi değil dünya çapında bir simge haline geldi. Her yıl 14 Haziran’da Uluslararası Adil Yargılanma Hakkı ve Ebru Timtik Ödülü, HHB’nin 30 yıllık mücadele tarihinde önemli bir miras olarak kabul ediliyor.

Başta X olmak üzere, Facebook, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında binlerce insan, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının fotoğraflarını paylaşarak altına ‘#BenimAvukatım’ yazarak destek verdi. Bu destek, adalet mücadelesine duyulan güçlü bir dayanışma mesajı olarak yankı buldu.”

Sosyal ağlarda paylaşın