Yüksel’de 1000. Gün: BARİKAT ARTIK DAHA GÜÇLÜ!

DİRENENLER YİNE DİRENDİ; ZULÜM YİNE SALDIRDI

Halklar Yüksel direnişçileriyle onur ve gurur duydu. AKP zulüm tarihine yeni bir sayfa ekledi.

Yüksel Direnişçilerinin 1000. gün için yaptığı çağrıya uyan emekçiler, 5 Ağustos’ta Yüksel’de toplandı. Yüksel direnişçileri ve onlarla omuz omuza olanlar, İnsan Hakları Anıtı’na doğru pankartlarını açarak yürüyüşe geçtiler. Karanfil sokak boyunca sloganlar atarak yürüyen emekçilerin en önde taşıdıkları iki pankart, taleplerini, direnişlerini özetliyordu: “1000 Gündür İşimizi Geri İstiyoruz Yaşasın Yüksel Direnişimiz” “Bininci günde Yüksel Direnişine Selam Olsun!”

SALDIRIN!

Yüksel Direnişçileri günlerdir bu güne hazırlanıyorlardı. Polis de hazırlıklıydı belli ki. Saldırmak için yerlerinde zor duruyorlar, amirlerinden bir an önce emir bekliyorlardı. Emekçiler İnsan Hakları Anıtı’na yaklaşamadan saldırı emri verildi. Amirlerinden “saldırın” emri gelince saldırdılar emekçilerin üstüne.

Coplarla, kalkanlarla vurmaya başladılar. Onların saldırısına rağmen, kimisi copların altında, kimisi kalkanlıların önünde sloganlarını haykırmaya devam ettiler. Bakırköyde, başka yerlerde direnen bir çok emekçi oradaydı: Selvi Polat, Nursel Tanrıverdi, Mahir Kılıç, Mahmut Konuk… oradaydılar. Polis Mahir Kılıç’ı yerlerde tekmeledi.  Direnişe desteğe giden Deniz Eriş kafasına vurulan darbelerden dolayı beyin travması geçirdi. Elleri burnu kanayanlar vardı. İnsan Hakları Anıtı’nın etrafında yine emekçilerin kanı döküldü.

25 GÖZALTI

Polis saldırının ardından emekçileri birer birer koparıp gözaltına almaya başladı. Gözaltına alınanlar, orada hazır bekletilen araçlara atıldılar. Hazırda bekletilen 4 adet gözaltı aracı yetmediği için, gözaltına alınanların bir kısmı, direniş alanı kenarına kurulan seyyar polis karakoluna konuldu. Gözaltına alınanların isimleri şunlardı;

Alev Şahin, Mehmet Dersulu, Selvi Polat, Nursel Tanrıverdi, Nazife Onay, Mahmut Konuk, Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, İlker Işık, Batuhan Şendağ, Cemal Öksüz Ergin, Volkan Aruz, Ayser İren, Erol Demirel, Turgut Türksoy, Volkan Çeşme, Bülent Kolay, Cafer Keleş, Yiğit Özgür Keleş, Ünal Kaymak, Merve Demirel, Eser Budak, Cengiz Tepe ve Deniz Eriş gözaltına alındılarb . İçine atıldıkları araçlarda da sloganlar atmaya, taleplerini dile getirmeye devam ettiler. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolü için Devlet Demiryolları Hastanesi’ne götürülürken, beyin travması geçiren Deniz Eriş, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Gözaltına alınanlar, akşam saatlerinde serbest bırakıldılar.

TARİHSEL BİR DİRENİŞ GÜNÜ 5 AĞUSTOS

Yani, Yüksel’de 1000. günde, herkes 1000 gündür yaptığını yaptı. Emekçiler, onurlarıyla, kararlılıklarıyla direndiler. Taleplerini cüretle dile getirdiler. AKP faşizmi, bildiği ve yapabildiği tek şeyi yaptı. İşini isteyenlere, onurunu savunanlara coplarla saldırdı. Haklı meşru talepleri duymazdan gelip, o talepleri, işkencehanelerin karanlığında boğmak istedi. Boğulan AKP oldu. Yüksel Direnişi’nin 1000. günü tarihe, onurlu bir direniş günü olarak geçti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.