Anti Emperyalist Cephe ile Röportaj (video)

Fransa’da; Avrupa Halk Meclisleri’nin, Almanya’da bulunan Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu İle Savaş ve Kurtuluş Merkezi’nin, Avrupa Direnişçiler Meclisi’nin ve Avrupa Dev-Gençliler’in de yer aldığı bir kamp düzenleniyor.

Fransa Halk Cephesi’nin ev sahipliğinde, 27 Temmuz’da başlayan ve devam eden Avrupa Yaz Tatili kampında Anti Emperyalist Cephe ile bir röportaj yaptık.

Anti-Emperyalist  Cephe kendisinin; Emperyalizmin NATO’su, IMF’si ve Dünya Bankasıyla; sömürü, işgal, katliam, açlık ve yoksulluk üzerine kurulu düzenine karşı dünya halklarının birliğini sağlamak, mücadelelerini birleştirmek amacı ile kurulduğunu ifade ediyor. Belirli aralıklarla dünyanın farklı yerlerinde biraraya gelen Anti-Emperyalist Cephe, bu kez Fransa’da kamp alanında bir toplantı gerçekleştirdi.

Anti-Emperyalist Cephe (AEC) nedir, toplantıda hangi kararlar alındı gibi sorularımıza cevap veren AEC üyeleri: emperyalist saldırılara maruz kalanları desteklediklerini, özellikle Türkiye’de son dönemde büyük saldırılara maruz kalan HHB avukatlarına ve Grup Yorum’a destek verdiklerini ve daha yaygın, daha güçlü desteklerinin devam edeceğini belirttiler. Hasta tutsak devrimci Avukat Barkın Timtik’de toplantıda gündem konuları arasındaydı. Emperyalist saldırıların cevapsız bırakılmayacağı söylenerek son bulan toplantıya ilişkin yaptığımız röportajı yayımlıyoruz.

Videonun ikinci bölümünde Türkçe çeviri yapılmıştır…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.