Yüksel Direnişi Davası 27 Ocak’ta

2016 Kasım’ından beri AKP iktidarının bitirmek için denemediği yol kalmayan Yüksel direnişinin mahkemesi kurulacak yine. 27 ocak’a ertelenen dava tüm demokratik kamuoyunun izlediği dava olma özelliğini koruyor.

Yüksel Direnişçilerinin ne şekilde yargılanacakları, neyle suçlanacakları merak konusu. Sadece işini, onurunu, hakkını aramanın  tarihsel haklılığından gelmiyor Yüksel direnişçilerinin yargılanamayacağı gerçeği. 1500 günü aşkın süre içerisinde gerçekten AKP iktidarı,  en ufak bir açığını bulsa hapse kapatacağı Yüksel direnişçilerinin neyle suçlayacaklarını bilmemelerinden de kaynaklanıyor yargılanmalarının imkansızlığı. Adama sorarlar, “1300 küsur gündür neden tutuklamadınız” diye.

Yüksel direnişçileri tutuklandıklarında  direniş 1300’lü günlerindeydi. Ve her gün  iki kez yaşattıkları işkenceli gözaltına rağmen bir tek gün bile aksatılmadan sürdürülegeldi direniş. Hala sürmekte.

Tam 1300 gündür bitirilmeye çalışıldı, çalışıldı…  irade savaşını AKP iktidarı, Yüksel direnişinin direnenleri tarafından bitirilmesi hesabıyla sürdürdü. Bunun için her yöntem denendi. Terör demagojilerinden, açlık grevinde “yiyorlar” yalanına, işkence ile hergün  gözaltına, tutuklamaktan ev hapsine kadar daha bir çok yöntem…

Bu yöntemlerin yetersiz kaldığı yerde direnişçilerin sendikalarına baskı uygulayarak AKP’nin direnişi “bitirme”amacına uygun tutum almalarını sağladılar. Ve en son direnişçileri sendikadan ihraç etme utancına vardı sendikaların tutumu. Artık AKP ve direnişçilerin eskiden üyesi olduğu sendikalar aynı saftaydılar. Tek dert direnişin bitmesiydi!

Bitmedi.

Tutuklanmalarına rağmen bitmedi. Çünkü Yüksel direnişini sürdüren direniş dostları var.

Şimdi gözler yine mahkemeye çevrilecek. Yüksel direnişçilerini neyle suçlayacaklarını izleyecek tüm dünya. Şüphesiz suç diye yöneltecekleri her şey halka karşı işlenmiş suçlar olarak AKP iktidarının çetelesine işlenecektir. Çünkü hukuki açıdan “suç” olarak hiç bir dayanakları olmadığından yalan ve iftira atılacaktır. Ve sonuç ne olursa olsun davanın kazananı bellidir:
Hak verilmez alınır tarihsel gerçeği ile direnen Yüksel Direnişçileri…

Herkesin gözü kulağı 27 ocak’ta mahkemede olmalı. Salonda oturulacak, bahçede adım atılacak yer olmaması için devrimci demokrat herkesin üzerine düşen görevler var…

Tarihi hatırlatalım: 27 ocak. Saat: 10.45.

Yer Ankara 8. Ağır ceza mahkemesi…

Sosyal ağlarda paylaşın