Yüksel Direnişi 1500. Gününde

Tam 1500 gündür sürüyor Yüksel direnişi. Kesintisiz olarak tam 1500 gündür Ankara’nın Yüksel Caddesi’nde sürmekte olan direniş her gün sadece KHK ile işleri ellerinden alınan emekçilerin taleplerini dile getirmediler… tüm ülkede ve dünyada yaşanan adaletsizlikleri duyurdular. Sansürün yalanın hüküm sürdüğü dünyada, o küçük ve kısacık caddede GERÇEĞİN SESİNİ HAYKIRDILAR tüm dünyaya.

Gün oldu tüm dünyada konuşuldular gün oldu caddeden geçenlerin bile duymasını engelledi polis. Ama hiç susmadı. Her koşulda sürdü… ve 1500. gününe ulaştı.

284 gün açlık grevi ile iş ekmek ve adalet mücadelesinin nasıl sürdürülmesi gerektiğini gösterdiler.

Hemen her gün gözaltına alındılar.

İşkenceye uğradılar

Defalarca tutuklandılar.

Direnişi bitirmek için başvurmadığı yöntem kalmadı AKP zulmünün.

Ancak baktı ki olacağı yok, en iyi bildiği yöntemi uyguladı. Tüm Yüksel Direnişçilerini hapse kapattı. Faşizm tüm aptallığı ile direnişi bu sayede bitirebileceğini zannetti yine. Ama olmadı işte. Yine o küçücük caddeden ses çıkmaya devam ediyor. Ve o çıkan ses AKP faşizmine kabuslar yaşatmaya devam ediyor. Yine onlarca polis nöbet tutuyor Yüksel’de. Sesini yükselteni gözaltına alıyor…

Yüksel  caddesi direnişini sadece Faşizm bitirmek istemiyordu. Faşizmle birlikte, direnişçilerin üyesi olduğu sendikalarda bitirmek için elinden geleni yapıyordu. Üyeleri oldukları sendikaya gelmelerini engellemek için günlerce sendikanın kapısına kilit vuran sendikacılar en sonunda yaptıkları kongrede tek karar aldılar. TEK NET KARAR! Yüksel direnişçilerini üyelikten attılar. Yüksel direnişçileri sadece faşizme karşı değil sarılığın diplerinde boğulan sendikalarına karşı da mücadele ettiler. Belki neler yaşandığını bilmeyenlere abartı gelebilir ama sadece polisin işkencelerine değil, sendikacıların da işkencelerine direnmek zorunda kaldılar.

Sadece sendika ile yaşananlar bir kitaba konu olacak kadar.

Ama bitmedi işte.

Nuriye Gülmen’in başlattığı iş emek ve adalet mücadelesi sürüyor.

Bitmiyor o kavga.

Ne faşizm ne korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler… bitiremedi.  
Sürüyor Yüksel Direnişi.

1500 gündür…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.