Yüksek Mahkeme, Mumia temyizini engellemek için ‘kanıtsız’ çabaları reddetti

Free Mumia Abu-Jamal – IHRC

Philadelphia şehir savcıları Mumia Abu-Jamal’ın itirazlarını incelemeye devam edebileceğine karar verdi.

Mumia Abu-Jamal, işlemediği bir suçtan müebbet hapis cezasına çarptırılarak 39 yıldır hapiste tutuluyor.

Pennsylvania Yüksek Mahkemesi (PSC), Maureen Faulkner ve Kardeşçe Polis Düzeni’nin (Fop) Philadelphia Bölge Savcısı Larry Krasner’ın Mumia’nın davasından cekilmesi için verdigi King’s Bench dilekçesini reddetti.

Bu, Mumia Abu-Jamal’ın özgürlüğüne giden yolda önemli bir yasal adım. Şimdi, Şubat 2020’de bu Petiton nedeniyle durdurulan Revizyon süreci nihayet devam edebilir.

Mumia’nın savunmasının sözcüsü Johanna Fernandez, 16 Aralık’ta avukat Judith Ritter’e göre Mumia’nın savunmasının ve Philadelphia Savcılığının Mumia’nın revizyonu için başvuruda bulunacağını bildirdi. Mahkeme Duruşmasının ne zaman gerçekleşeceği henüz bilinmiyor.

Political prisoner Mumia Abu-Jamal off death row | Fight Back!

PA Yüksek Mahkemesi, Maureen Faulkner’ın King’s Bench dilekçesini reddeden bir karar yayınladı. İşte dava kararından alıntı:

“Ve şimdi, bu 16 Aralık günü, 2020, Kralın Bench dilekçesi, Yüksek mahkemenin tavsiyesi doğrultusunda reddedildi. Yüksek mahkeme bu konudaki rekoru kırmaya yöneliktir. Bu mahkemenin 24 Şubat 2020 tarihli emri, Commonwealth V’nin dosyada belirtilen ceza davasıyla ilgili tüm konuları ele almaktadır . Wesley Cook, a/k / a Mumia Abu-Jamal, No. 290 EDA 2019; CP-51-CR-0113571-1982, buradan kaldırıldı.”

Bunun anlamı şu, PA yüksek Mahkemesinde Şubat 2020’de, yüksek mahkemenin Kralın Bench dilekçesine karar verene kadar bekleyen tüm temyiz ve dilekçeler, işlemleri kaldıgı yerden devam edecek.

Mumia’nın avukatları, PA Yüksek Mahkemesi yargıcı Ronald Castille’in çıkar çatışması nedeniyle, yaklaşık yirmi yıl boyunca PA Yüksek Mahkemesi tarafından anayasaya aykırı olarak reddedilen konuları yeniden tartışan özetleri sundular. Mumia’nın avukatları, yüksek mahkemeden, Davadaki yeni kanıtları gözden geçirmek için davayı Philadelphia ortak Pleas Mahkemesine geri göndermesini istedi.

2020 baharında Mumia Abu-Jamal, kendisine özgürlük getirebilecek yeni bir temyiz başvurusunda bulundu. Philadelphia Başsavcısı Larry Krasner, Mumia’nın Savunmasıyla Mumia’nın uzun süredir gizlenmiş kanıtlara dayanarak yeni bir kanıt duruşması alması gerektiği konusunda anlaşmıştı. 37 yıl boyunca savcının Ofisinde “kaybolan” yeni belgelerle, Mumia Abu-Jamal’a karşı tüm suçlamaları araştırdı. Mumia’nın savunucuları Naacp yasal Savunma Fonu’ndan Samuel Spital Judith Ritter ve Philadelphia’daki savcılık, kanıt duruşması amacıyla mahkemeye geri sevk edilmesi gerektiği konusunda hemfikirdi.

Mumia Abu-Jamal, 1981’de bir trafik durağında karşıdan ates açılarak öldürülen polis memuru Daniel Faulkner’ın öldürülmesinden sorumlu tutulmus ve ömür boyu ceza almıştı. Ebu Jamal önce idam cezasına çarptırıldı, ancak savcılar cezasını 2011 yılında ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

Memur Daniel Faulkner’ın dul eşi Maureen Faulkner, bir alt mahkemede benzer bir savaşı kaybettikten sonra Pennsylvania Yüksek Mahkemesine yeniden dilekçe verdi. Maureen Faulkner, Bölge Savcısı Larry Krasner ve yardımcılarının, Abu-Jamal’in davasıyla kendilerini diskalifiye etmesi gereken bağlantılara sahip olduğunu ve mahkemenin davayı gerekli bir şekilde ele almadığını savundu.

Abu-Jamal’ın mahkumiyetinden bu yana, Yargıç Kevin Dougherty, dava “kırk yıla yayılan ve eyalet ve federal mahkemelerde çok sayıda temyizi içeren dolambaçlı ve rezil bir tarihe girdi.” dedi

Intoxicating freedom, gripping fear': Mumia Abu-Jamal on life as a Black  Panther | US news | The Guardian

Yargıç Sallie Mundy “Bu, davanın, vatandaşlarımızın hukuk sistemine olan inancını baltalayan uygunsuz görünümünden muaf bir şekilde ilerlemesine izin vermeliyiz” diye yazdı.

Krasner, yeni bulunan dosyalarda iddia makamının yargılama tanıkları hakkında zarar verici kanıtlar bulduğunu söyledi. Krasner delillerin mahkemede yayınlanması gerektiğine inanıyor.

Maureen Faulkner ve 100’den fazla protestocu, talepte bulunmak için Philadelphia DA’nın ofisine geldi. Maureen Faulkner “Bay Krasner, sizden kendinizi ve Bölge Savcılığındaki herkesi kocamın davasından gönüllü olarak geri çekmenizi rica ediyorum ”dedi.

Mumia Abu-Jamal, mahkumiyetine ilk itirazını yeniden değerlendirme şansını bir adım daha yaklaştırdı. Kusurlu olduğu iddia edilen 1995 tarihli Mahkumiyet Sonrası Kurtuluş Yasası duruşması ve davasının yönlerine ilişkin daha sonra yapılan diğer üç PCRA temyiz başvurusu, hepsi göz ardı edildi ve bulguları Pennsylvania temyiz mahkemeleri tarafından sahte koşullar altında reddedildi.

Sosyal ağlarda paylaşın