Bakanlığın Dağıttığı Hayvanlar Vebadan Öldü

Bir süredir vebalı hayvanlar ile ilgili haberler basına yansımıştı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde ama özellikle Ege bölgesinde veba vakalarına sıkça rastlanmaya başlamış bunun sonucunda bir çok bölge karantinaya alınmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı Genç Çiftçi Projesi kapsamında Çanakkale’de yaşayan 10 çiftçiye dağıtılan 70 koyun kısa sürede hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

Konuyla ilgili meclis araştırması isteyen CHP gurubu “Bakanlığın çiftçilere hibe edilen hayvanların kulak küpelerine bakıldığında, Konya’dan getirildiğinin görüldüğünü ancak küpelerin Konya’yı gösterse de hayvanların yurt dışından getirtilmiş olabileceğini” ifade etti.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale ve Kepez Belediyelerine gönderdiği bir yazı ile Merkez Kurşunlu Köyü’nde ‘Koyun-Keçi Vebası’ hastalığının çıktığını belirtti ve 32 mahalle için karantina kararı alındığını duyurdu.

Oldukça salgın  Veba hastalığı, ölümcül olabilecek ciddi bir bakteriyel enfeksiyondur. Bazen “kara veba” olarak anılır. Hastalık Yersinia pestis olarak bilinen bakterilerin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Bu bakteri dünya çapında hayvanlarda bulunur ve genellikle pire yoluyla insanlara bulaşır. Ortaçağda Avrupa’da büyük kıyıma neden oldu. Ortaçağda bazı bölgelerde nüfusun %60’ının ölümüne sebep olan hastalık bugün AKP eli ile bulaştırılıyor.

Kendisinin yaydığı hastalığa karşı, bulaştırdığı bölgeleri karantinaya alıyor!

CHP’li bir milletvekilinin büyük bir  ihmal ve sorumsuzluğun göstergesi olarak tanımladığı olay aslında halk düşmanlarının halk için  hiç bir şey yapmayacağının yeni bir örneği. Dışarıdan getirilen hayvanların sağlık kontrolünü dahi yapmayan, yapsa dahi hastalığa rastlandığında bir şey olmaz diyerek hastalığın dağılmasına sebep olan halk düşmanlığından başka bir şey değildir.

Et fiyatlarının yükselmesine engel olamayan, hayvancılığı ve çiftçiliği bitiren AKP iktidarı ucuz hayvan ithalatı ile çözüm bulmaya çalışıyor.  Ucuz maliyetli hayvan ithalatının sonucu olarak bakımsız, havasız, veba ve benzeri hastalıkların oluşmasına sebep olacak koşullarda ülkeye getirilen hayvanlar ile aslında et değil hastalık ithal ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.