“İşkenceden Konuşma Yetisini Yitirdi”

Elazığ Hapishanesinde işkence devam ediyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, cezaevindeki tutuklularla görüştü. 

Yaptığı görüşmelerden sonra izlenimlerini anlatan Musa Farisoğulları “kelimeler kifayetsiz kalıyor” dedi.

Askerlerin gardiyan yapıldığını söyleyen Farisoğulları, Elazığ Cezaevi’nde “A ve B takımı” diye tanımlanan özel ekiplerin olduğunu kaydetti. 

Söz konusu gardiyanların bölgenin birçok yerinde askeri operasyonlara katıldığını söyleyen ve tutuklulara karşı kin ve nefretle yaklaştığını belirtti. Gardiyanların sıra dışı bir şekilde tutuklulara saldırdığını dile getiren Farisoğulları, geçtiğimiz günlerde yaptıkları saldırıda birçok tutukluya işkence yapıldığı, bunun sonucunda bin tutuklunun kolunun kırıldığı bilgisini verdi.
  “Yan odadakilerle konuştukları” bahanesiyle işkenceye uğrayan ve ağır darbeler aldığı belirtilen Medeni Kiye adlı tutuklunun konuşma yetisini yitirdiği ve bu nedenle avukatlarla yazarak iletişim kurduğu, telefon görüşmesi dahi yapamadığı bilgisi bu sabah basına yansıdı.

Mezopotamya Ajansı’nın geçtiği habere göre “konuşma” gerekçesiyle 15 tutukluya işkence edildiği aktarıldı. Gardiyanların saldırısında ağır darbe alan Medeni Kiye’nin bilincini kaybettiği halde hastaneye kaldırılmadığı kaydedildi.

Öte yandan Adli Tıp Kurumunun 4 kez  “cezaevinde kalamaz“ raporu olduğu halde tahliye edilmeyen iki kolu olmayan tutuklu Ergin AKtaş’ın babası  Tahsin Aktaş şunları söyledi : “Ergin, İzmir Menemen Cezaevi’nde iki yılından fazla tek hücrede kaldı. İki kolu olmayan biri uzun bir süre tek başına hücrede kaldığında ne kadar ihtiyaçlarını karşılayabilir ki? İzmir’de o süreçte hastalığı daha çok ilerledi. 6 metre dört duvar arasında kalıyordu. Tuvaletin bazen çok kötü koktuğunu ve kendisini rahatsız ettiğini söylüyordu. Bundan kaynaklı burada KOAH ve zatürre (pnömoni) hastalığı oluştu. Daha sonra Silivri Cezaevi’ne götürüldü. Burada bir koğuşta üç kişi kalıyorlardı. Arkadaşları ona bakıyordu. Burada ilaçlarını düzgün kullanıyordu. Durumu biraz iyiye gidiyordu. Yaklaşık 15 gündür Metris Cezaevi’ne götürüldü. Burada 3 kişi kalıyorlar. Ama diğer 2 kişi de hastadır. Kendilerine bakamıyorlar ve Ergin burada ilaçlarını düzgün alamadığı için hastalığı ilerliyor. Ciğerinde su toplama, verem ve damarlarında incelme oluşmuş.”

AKP faşizmi ipini koparmış bir şekilde kontrolsüzce halka saldırıyor. Halka zulüm ediyor. Bunu en fazla da hapishanelerde ve karakollarda yapıyor. İşkence yapıyor. Alenen işkence yapıyor. İşkence ile halkı sindirerek iktidarını korumayı  soygun ve sömürü tezgahını döndürmeye çalışıyor. Götürdüğü kadarını çalıp çırpmak, bunu yaparken de karşı çıkanları hapishanelere doldurmak ve işkence ile susturmanın derdi içerisinde.

AKP’nin şefi R.Tayyip Erdoğan’ın kendisinin kullandığı bir sözle veciz bir gerçeği hatırlatalım :

“Zulm ile abad olanın akibeti berbad olur”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.