Yoksulluk Can Almaya Devam Ediyor

Bir Günde Basına Yansıyan 3 İntihar

Çorum’da aynı semtte iki farklı adreste iki kişi kendini telle asarak intihar etti.

İki kişinin de geçim sıkıntısı yüzünden canına kıydığı ortaya çıktı.

Gökhan T, intihar etmeden hemen önce üç yaşındaki kızına “Seni seviyorum kızım. Özür dilerim” şeklinde not bıraktığı ortaya çıktı.

33 yaşındaki Oktay A.’nın eşi ise polise anlattıklarında; maddi sıkıntılarının olduğunu, evde yiyecek yemeklerinin olmadığı için babasının evine gittiğini, bugün de çocuğunun eşyalarını almak için babası ile tekrar evine geldiklerini, eşinin kapıyı açmaması üzerine anahtar ile içeri girdiklerini ve eşini asılı halde bulduklarını söylemiş.

İki acı olayın üzerinden çok geçmeden bir intihar haberi de İzmit’ten geldi. Binnet Simit isimli yurttaş, borçlarını bir kağıda yazdıktan sonra kendini astı.

Düzenin sebep olduğu sorunlar insanları bunalıma sokarak intihar ettiriyor.

Bu sorunlar arasında en büyüğü yoksulluk. İşsizliğin, çalışsa da aldığı maaşın yetersizliğinin yarattığı sorunlar insanların çaresizlik hissine kapılmasına sebep oluyor.

Bu insanları intihara iten düzene karşı bu halkı bilinçlendirmek görevi devrimcilerindir. Devrimciler daha hızlı koşmaz, bu adaletsiz düzene karşı halkı örgütlemezse daha çok intihar eden insanlar olacaktır…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.