İdlib’de Çetelerden Suriye Ordusu’na Saldırı

İdlib’de işbirlikçi siyasi islamcı çevreler, sahte insanlık dramı senaryoları yazıp çiziyorlardı. Suriye’de ABD , AB için döktükleri yüzbinlerce halkın kanına rağmen ülke topraklarından def edilip İdlib’e sığınmak zorunda kalan çeteler dün Suriye ordusuna bir saldırı düzenledi.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, İdlib vilayetinde yüzlerce militanın Suriye ordusunun mevzilerine saldırdığını, püskürtülen saldırılarda 12 askerin yaralandığını açıkladı. Merkezin Başkanı Yuriy Borenkov, saldırının Heyet Tahrir Şam, Hurras ed-Din ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından düzenlendiğini söyledi.

Tamana yakınlarında, iki tank ve bir zırhlı araç desteğiyle yaklaşık 40 kişi saldırıya geçti. Ayrıca yasadışı silahlı oluşumların yaklaşık 60 üyesi, mayınlı engeli geçerek İdlib bölgesindeki Zeytuni yerleşiminin kuzeyindeki yüksekliği ele geçirmeye çalıştıkları belirtildi.

Borenkov Daha sonra yaklaşık 200 militanın, ağır makineli tüfeklerle donatılan 10 arazi araç eşliğinde Umm-Halahil ve Zarzur yerleşimleri yakınlarındaki Suriye ordusu mevzilerine saldırdığını aktaran

Suriye ordusu saldırıların püskürtüldüğünü, 3 çete elemanının öldürüldüğünü belirtti. Buna karşılık Suriye ordusunun 12 askerinin de yaralandığı belirtildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.