Yine Uyuşturuca Yine Devlet

Diyarbakır Lice İlçesi’nde bir arama noktasında durdurulan bir mahkum aracında uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı ortaya çıktı. Narkotik köpeklerin havlamasıyla yapılan aramada araçta 8 kilogram esrar buldu. Biri komutan üçü uzman çavuş dört asker tutuklandı.

Hapishanelerde, uyuşturucu tedavi merkezlerinde, okullarda… normalde uyuşturucunun ulaşmasının imkansız olduğu yerlerin en fazla uyuşturucu kullanılan yerler olmasının sebebi, oralara uyuşturucuyu devletin sokmasıdır. Bunu kanıtlayan o kadar çok olay yaşandı ki.

Uyuşturucu pazarının başında AKP var.

AKP’li milletvekillerinin, parti başkanlarının, gençlik sorumlularının bir şekilde uyuşturucu ile yakalanmış olması, ya da uyuşturucu baronu olduğu bilinen mafya çeteleri ile çektirdikleri fotoğraflar AKP’nin uyuşturucu piyasasını elinde tuttuğunu ispatlıyor. Büyük paraların döndüğü hiç bir alanı, AKP hiç kimseye bırakmıyor. Mafya da, kaçakçı da, mütaahit de, iş adamı da Onlar.

Araç içinde bulunan Lice Merkez Jandarma Karakol komutanı H.K ile 3 uzman çavuş gözaltına alındı.

4 asker, Jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından Diyarbakır’a gönderildi. Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren karakol komutanı ve 3 uzman çavuş, ‘uyuşturucu ticareti’ yapmak suçundan tutuklandı.

UYUŞTURUCU DEVLET ELİ İLE PİYASAYA SÜRÜLÜYOR

Tutuklanan askerlerden birinin suçunu itiraf etmesiyle bazı bilgiler açığa çıktı: Askerler ile iki muhtar ve bazı köylüler birlikte çalıştığı ortaya çıktı. Esrarın köy muhtarları tarafından temin edildiği ve askerlere verildiği belirtildi. 

Askerlerin ilçede görevli iki muhtarla uzun süreden beri işbirliği içerisinde oldukları belirtildi.

Askerlerini Lice’den aldıkları esrar maddesini Diyarbakır’a getirmekle görevli oldukları, batı illerine ise muhtarların sevk ettiği ifade edildi.  Çocuklarımızı, gençlerimizi kimlerin zehirlediğini çok iyi anlatan ilişki ağı! Erdoğan’ın özel önem verdiği muhtarların bu çarkın en önemli dişlileri.

Bu arada görev yerleri Lice olan askerlerin sık sık Diyarbakır’a gelerek pavyona gittikleri, uzman çavuşlardan birinin kısa süre içinde lüks bir Mercedes araç aldığı öğrenildi

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.