Yıldız Türkoğlu kimdir?

Yıldız Türkoğlu,  Türkiye hapishanelerinde 19-22 Aralık 2000 tarihinde devletin 20 hapishaneye , ordusu, bombaları, silahlarıyla saldırarak yaptığı katliam sonucu yaralanan bir tutsaktır. Devlet bu katliamda 28 devrimciyi katletti ve binlerce tutsağı yaraladı.

Yıldız Türkoğlu da bu operasyonda Çanakkale Hapishanesindeydi.

Başına isabet eden bir bomba’nın sonucunda ağır yaralandı. Konuşma ve denge güçlüğü çekiyordu. Ancak hiçbir zaman yoldaşlarından, mücadeleden ayrı kalmadı. 22 yıl boyunca bu operasyonun sonuçları olan rahatsızlıklarla uğraştı. Bu rahatsızlıklara, yoldaşlarıyla bir arada, üreterek savaş açtı. Ancak vücudu bu kadar dayanabildi. TAYAD’lı Ailelerle birlikte hapishanedeki tutsaklara, yoldaşlarına sahip çıktı. Sevgi Evindeki üretim içinde yer aldı. En onarılmaz yaraları bile iyileştiren yoldaş sevgisiyle adım adım iyileştirmeye çalıştı. Ancak bu 22 yıldır tüm rahatsızlıklara dayanan yüreği 13 Mayıs günü durdu.

Bu elbette ki doğal bir ölüm değildir. Bu bir katliamın devamıdır ve katili 19-22 Aralık 2000 Hapishaneler katliamını gerçekleştiren herkestir. Katili 19-22 Aralık katliamını yapan faşizmin hapishaneler politikaların sürdürücüleridir.  Hapishanelerde tecrit, hak gaspı, işkence, katliam dahil her türlü saldırı ve sindirme politikalarında kendinden önceki iktidarları geride bırakan iktidardır. Emperyalizmin çıkarları için her türlü zulmü halka reva gören AKP faşizmidir. Katili emperyalistlerdir.

Geçtiğimiz aylarda yine başka devrimci yine benzer nedenlerden hayatını kaybetmişti.  Birsen Kars’ta yine 19-22 Aralık katliamında diri diri yakılan kadınlardan birisi olarak o katliamda sağ çıkmış, ve kalan 22 yılını bu katliamın izlerini taşıyarak, büyük acılar çekerek, büyük operasyonlar geçirerek geçirmiş ve yine bu katliamda kullanılan gazlar nedeniyle Kanser hastalığına yakalanmıştı. Bir kez bu hastalığı da yenmeyi başarmış ancak bir kez daha yakalandığında vücudu buna dayanamamış ve hayata gözlerini yummuştu.

Yıldız’da Birsen gibi bu katliam sonucu olarak yaşamırı yitirdi. Bu yanıyla da 19-22 Aralık katliamı devam ediyor. Bu katliamı yapanlar elini kolunu sallayarak, mahkemelerde aklanarak yaşamaya devam ediyorlar. Yani katliam operasyonu sonuçlarıyla devam ediyor. Hapishanelerde diri diri yakanlar, bombalarla, kurşunlarla saldıranlar bu ölümlerin de sorumlusudurlar.  Bu katliamı gerçekleştirenler, bu gün ülkemiz hapishanelerinde yaşananlardan  sorumlu olduğu gibi, bugün ülkeyi yönetenler de geçmiş iktidarların hapishanede yaptıklarından sorumludur. Ve bir gün halka hesap vereceklerine olan inancımız sonsuzdur…

Sosyal ağlarda paylaşın