Yeni Yılda Zam Yağmuru

Halkın yaşamı yeni yılda yapılan zamlarla daha da zorlaşacak.
Daha yeni yıla girer girmez ;
Elektriğe, Doğal gaza, Otoyollara, Köprü geçişlerine, Suya zam yapıldı.
Elektriğe ve Doğal Gaza YÜZDE 11
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2021’de elektrik ve doğalgazda hizmet bedeline yüzde 11 zam yapılacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre EPDK, tüm hizmet tarifelerinde TÜFE oranında yaklaşık yüzde 11 zam yaptı.
Köprü Geçişlerine YÜZDE 26
15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücreti yüzde 26’lık zamla 13.25 liraya yükseldi. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ise 117.9 liradan 147.5 liraya çıktı.


Suya YÜZDE 6.84
İstanbul’da 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere suya, AKP’nin önerdiği oranla; yüzde 6.84 zam yapıldı.


Yeni Kimlik ve Pasaport Ücretlerine de ZAM
Hazine ve Maliye Bakanlığı, değerli kağıtların 2021 yılında uygulanacak satış bedellerini belirledi. 2021’de kimlik kartları 30 lira, pasaport bedeli ise 180 lira oldu.


AKP faşizmi, iktidara geldiği günden beridir halkı soymaya devam ediyor. Zenginleri vergi afları, kıyak ihalelerle daha zengin ederken halka işsizlik, açlık reva görülüyor. Ekonomik sıkıntı dedikleri şey halka yaşatılan yoksulluktan başka hiç bir şey değildir. Patronların kârları devlet garantisinde.
Yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin eden düzen, yeni yılda halka açlık ve yoksulluktan kurtulmak için örgütlenmek ve mücadele etmekten başka yol bırakmıyor

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.