…halkımızın yeni yılını kutluyoruz…

Adaletin halklara çok görüldüğü dünyamızı her şeye rağmen ışıtan ve ısıtan bir şey var:

Umut.

Umut ölmedi. Dimdik ayakta.

Umut ölmez çünkü Helin’ler, Mustafa’lar, İbo’lar Ebru’lar var.

Yüzyıllardır sadece o umuda inananların hayaleti, dünyayı karanlığa mahkum etmek isteyenleri korkutmaya devam ediyor.

Tarih şahittir, egemenler ne zaman umudu bitirmeye kalktıysa, halkların kahramanları atıldı öne.

Barikat oldular her seferinde. Fedayı kuşanıp “asla” dediler. Asla teslim alamazsınız umudu…

2020 yılında da yine iki tarih yazıldı. Bir yanda onurun, erdemin, ahlakın, halk ve vatan sevgisinin, baş eğmemenin tarihi yazılırken diğer yanda onursuzluğun, ahlaksızlığın ve düşkünlüğün, halk düşmanlığının çetelesi de silinmeyecek şekilde işlendi halkların belleğine.  

Umudu öldürmek isteyenler Helin’i, Mustafa’yı, İbrahim’i ve Ebru’yu hesap etmemişti.  Yine dikildi yiğitler faşizmin karşısına ve haykırdılar halkın en güzel sesi ile: ASLA TESLİM ALAMAZSINIZ UMUDU!

Biz Gerçek Haber Ajansı olarak yayın hayatımıza başladığımızda tarafsız olmayacağımızı duyurmuştuk. Emperyalizmin dünyadaki varlığı tüm vahşiliği ile sürerken tarafsız olmanın mümkün olmayacağını biliyorduk çünkü. Ve kalemimizi emperyalizme ve faşizme vurmak için kullandık kullanmaya devam edeceğiz.

2021 yılında, yayıncılığa nasıl devam edeceğimiz sorusunun cevabı 2020’deki yayın politikamızdadır:

Geride bıraktığımız yılda , Helin’in Mustafa’nın, İbrahim’in Ebru’nun sesini duyurmaya çalıştık. Onların sesi olduk. Onların direnişini büyütmek üzerine yayıncılık yaptık. Dünya halklarına armağan ettikleri zafere yürüdükleri direnişleri boyunca onlarlaydık.

Yüksel caddesi direnişçilerinin sesi olmaya çalıştık. Dünyada eşine ender rastlanan iradelerini, dirençlerini duyurduk.

Halkın Avukatlarının, Halkın Sanatçılarının mücadelesini güçlendirecek şekilde yayın yaptık.

Halk düşmanı AKP’nin politikalarını, ağızlarından salyalar akıtarak halkımıza saldıran ahlaksızlıklarını teşhir ettik.

İşkencecileri anlattık halkımıza. Unutulmaması için tarihe not ettik işkencelerini.

Halkın evlatlarını katleden faşizmin kolluğunu ve her seferinde katilleri koruyan mahkemeleri duyurduk. Halkın adalet özleminin mahkemelerden karşılanmayacağını onlarca örnekle gösterdik.

Hakkı gasp edilen, işinden edilen, iş cinayetlerinde katledilen, çalışmasına rağmen evine ekmek götüremeyen emekçinin sesi olduk. Onlar direndikçe onlardan güç aldık onlara güç verdik.  

AKP faşizminin yayın organı görevi gören faşist medyanın yalanlarına karşı halka Gerçekleri duyurmaya çalıştık. Biliyoruz ki Gerçeğin Sesi Umudun sesidir aynı zamanda. Kelimeler gerçekleri ve çareleri göstermek amacıyla döküldü kalemimizden.

Halkları yalanla, korkuyla  adaletsizliğe mahkum etmek isteyen dünyanın efendilerine karşı,ezilenlerin yanında  saf tuttuk. Yayın hayatımız sürdükçe de aynı safta kalacağız. 

Acısı tatlısıyla, coşkusu ve zaferleri ile bir yılı geride bırakıyor, onurlu yaşamı savunan ve o yaşam için mücadele etmeye devam ettiğimiz yeni bir yıla giriyoruz.

Gerçek Haber Ajansı emekçileri olarak yeni yılın eşit özgür ve adil bir dünya yolunda mücadelenin büyütüleceği yıl olacağına inanıyor bu anlamdaki sorumluluğumuzla yayın hayatımızı sürdüreceğimizi duyuruyor tüm halkımızın yeni yılını kutluyoruz…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.