Yeni Bir Irkçı Örgüt: Nordkreuz ÜYELERİNİN ÇOĞUNLUĞU POLİS VE ASKER

Almanya’da, devletin, polisin, ordunun ve tekellerin himayesindeki ırkçılar, örgütlenmeye devam ediyor.
Hemen her ay, bir eyalette, yeni bir ırkçı örgüt ortaya çıkıyor.
‘Redaktionsnetzwerks Deutschland’ adlı bir internet ağının Almanya istihbaratına dayanarak yeni yayınladığı bir habere göre, binlerce politikacı ve solcuya karşı saldırı planlayan bir ırkçı örgüt açığa çıkarıldı.
Örgütün adı. ‘Nordkreuz’ (Kuzey Haç). Bu ırkçı örgüt, ağırlıklı olarak Almanya’nın Mecklenburg Vorpommern ve Brandenburg eyaletlerinde örgütleniyor.

10 Bin Mermi, 25 bin Kişilik Liste

Faşist örgütün elemanlarının büyük çoğunluğunun polis ve ordu mensubu olduğu belirtiliyor. Bu polislerin içinde halen görevde olan özel timciler de yer alılyor.
Irkçı örgüt, Asayiş Şubesi stoklarından “10 bin mermi ve makineli silah” ayırmış kendisine.
Habere göre, “Örgütün elinde saldırı yapacakları 25 bin kişilik bir liste bulundu.”. Bu listelerde SPD, Yeşiller, Sol Parti ve Hıristiyan Demokrat Birlik politikacılarının adları bulunuyor.

Soruşturma Açılmış!!!

‘Kuzey Haç’ adlı ırkçı örgüt hakkında Alman Federal Savcılığı 2017 ağustos ayından bu yana “terör saldırısı planı” şüphesiyle soruşturma yürütüyormuş.
Soruşturmanın sonucunu tahmin etmek çok zor değil. Bugüne kadar açığa çıkan ırkçı örgüteri nasıl soruşturdularsa, NSU’u nasıl soruşturdularsa, bu da farklı olmayacaktır.
Hatırlanacağı gibi NSU davasında, NSU’nun nasıl örgütlendiği, nasıl finanse edildiği, NSU katliamlarının nasıl ve kimler tarafından örtbas edildiğini açığa çıkaracak soruşturmalar yapılmamıştı. Yapılmadığı gibi de, bu gerçekleri açıklayacak tüm resmi belgelere 120 yıl boyunca bakılmamasını sağlayacak bir yasak getirildi.
Devletin bu himayesi sürdükçe açık ki daha çok ırkçı örgüt kurulacaktır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.