Yargılanan çeteciler değil mahkemeyi izlemeye gidenler tutuklandı

Eren Yılmaz'ı katletmek isteyen çete üyeleri yarın hakim karşısına çıkacak

10 Kasım günü İstanbul Bakırköy’de Ocak ayında çeteciler tarafından Eren Yılmaz’ı öldürmeye çalışan çeteciler yargılandı. Yargılandı denin akıllara çetecilerle, uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadele eden birini 12 kurşunla öldürmek isteyen çetecileri cezalandırmak için kurulmuş bir mahkeme akıllara gelebilir. Ancak durum öyle değil. Mahkeme çetecilere ödül vermek için kurulmuş. “Sanki” demiyoruz çünkü durum gerçekten böyle. Günlerce takip ederek öldürmek istedikleri Eren Yılmaz’a 12 kurşun sıkan çetecilere sadece öldürmeye teşebbüsten dava açıldı… Bu şekilde almaları muhtemel cezanın en azı hesap edilmiş olduğu görülüyor.

10 kasım günü görülen duruşmada ülkemizde faşizmin nasıl çetecilerin hamisi, kurucu ve koruyucusu olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

Gazi Halk Cephesi Duvar Gazeteleriyle Eren Yılmaz'ın Mahkemesine Çağrı  Yaptı | HalkınSesiTV

Eren Yılmaz’ı sahiplenmek ve çetecilerin nasıl yargılanacağını izlemek için mahkemeye giden Can Kaba ve Şura Başer gözaltına alındı. Bu şekilde davanın sahiplenilmesinin önüne geçeceğini zanneden AKP iktidarının çeteci polisleri, Eşkişehir’de çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmalarını sağladı. Bu arada Eren Yılmaz’ı katletmeye çalışanlardan tutuksuz yargılanan çetecinin tutuklanması talebi mahkeme tarafından red edildi. EVET KATLETMEYE ÇALIŞAN ÇETECİ DEĞİL MAHKEMEYİ İZLEYENLER TUTUKLANDI.

Hem Eren Yılmaz’ı planlayarak öldürdükleri delillerle ispatlanmış çetecilere sadece öldürmeye teşebbüsten dava aç. Mahkemeye yapılan saldırıdan sorumlu olan çeteciyi tutuksuz yargıla… Ama mahkemeyi izlemeye gelenleri gözaltına alıp tutukla…

İŞTE SİZE AKP FAŞİZMİNİN ÇETELERİ NASIL HİMAYE ETTİĞİNİN AÇIK İSPATI…

Sosyal ağlarda paylaşın