Maaşları için iş bırakan işçiye Özel Güvenlik ve Jandarma saldırdı

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde aylardır maaşlarını alamayan işçilere Özel Güvenlik ve Jandarma saldırdı.

10 bin işçinin büyük böylümü hafta içerisinde eylem kararı aldı.
Dün işçilerin iş bırakması üzerine getirilen patronun Özel Güvenlikçileri ve yine patronun hizmetindeki devletin Jandarması aylardır maaşını alamayan işçilere saldırdı.

Nükleer Santral inşaat alanında toplanarak maaşlarının bir an önce ödenmesini istemesi üzerine alanda ‘Kırmızı Alarm’ verildi. Eylemdeki işçilerin bulunduğu bölgeye haklarını isteyen işçilere saldırması için kısa sürede çok sayıda özel güvenlik görevlileri ulaştı. Yeşil yelek giyimli özel güvenlik görevlileri işçilere eylemi sonlandırma çağrısı yaptı. Maaşlarını almak için eylem kararlılığı gösteren işçilere karşı özel güvenlik kudurmuşçasına saldırdı. Direnen işçilere saldırıda o kadar pervasızlaşıldı ki işçilere meydan dayağı atıldı. Olaylar bin anda büyürken eylemci işçiler direnince jandarma çağrıldı.

Özel güvenlik görevlilerinin işçilerin direnişini bitirmekte yetersiz kalması üzerine bölgeye jandarma gönderildi.

Sözde özel güvenlikçiler ile işçilerin kavgasını bastırmaya gelen jandarma da işçilerden eylemi bırakmasını istedi. Jandarma da işçilere saldırdı.
Jandarma ve özel güvenlik görevlilerinin işçilere saldırısı cep telefonu ile görüntülendi.

Sosyal ağlarda paylaşın