YAKIŞIR!

Hapishaneler doldu taştı. AKP iktidarı, sorunu ekonomik, sosyal, siyasal boyutlarıyla çözmeyi gündemin almadığı için ve tabii sorunun yaratıcısı kendisi olduğu için çözümü başka yollardan arıyor.

AKP’nin hapishanelerin doluluğu sorununa bulduğu bir çözüm var:

Doldur boşalt yapmak.

AKP, yeni bir infaz yasası hazırlıyor. Bu hazırlık tartışmalarına ilişkin yansıyan bilgilere bakılırsa, AKP, bu vesileyle kendi kültürüne ve ideolojisine uygun düzenlemeler yapmak istiyor.

AKP, Çocuk Tecavüzcülerine “Daha Az Ceza” İstiyor 

AKP’lilerin bir kısmı, çocuk istismarcılarının cezalarını hafifletme ve verilmiş cezaları affetme peşinde.

AKP’liler, cinsel istismar ve uyuşturucu suçlarına ilişkin cezalarda, infazın dörtte üçten üçte ikiye düşürülmesini istiyorlar. Fakat, AKP’nin bu yöndeki bir girişimi daha önce büyük tepki topladığı için, AKP yönetimi,  bu konuda başka bir formül bulunmasını istiyor.

AKP, çocuklara yönelik tecavüzün bir başka biçimi olan “küçük yaşta evlendirme” konusunda da, “küçük yaşta evlendirilen çocuklarla ilgili olarak, şikâyet olmaması ve aradaki yaş farkının 10’u geçmemesi” koşuluyla çocuk tecavüzcülerine af getirmeye çalışıyor.

MHP Uyuşturucu Mafyasına Af İstiyor

Yeni infaz yasası hazırlıkları hakkında dikkat çekici bir bilgi de, MHP’nin de torbacılara (uyuşturucu satıcılarına) af istemesi. Bu konuda MHP’nin daha önce de girişimleri vardı.

Tabii aslında MHP bu kavramla uyuşturucu satıcılarına af istemesini masum göstermek istiyor. MHP’nin asıl derdi, torbacılar da değil, mafya şeflerini serbest bıraktırmaktır.

Herkes biliyor ki, MHP, uyuşturucu, fuhuş, kumar mafyasıyla iç içedir ve onların savunucusudur.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.