İbret-i Alem Belgeleri -2

İşbirlikçilik, sömürülmeyi olduğu kadar, aşağılanmayı, azarlanmayı da kabul etmektir.

ABD Başkanı Donald Trump, Kürt işbirlikçilerini aşağılayan yeni bir twett yayınladı.

Bunu aktarmadan önce iki hatırlatma yapmak istiyoruz.

1-

ABD Başkanı Donald Trump, hatırlanacağı gibi, bir süre önce Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupta onu aşağılamış, azarlamış ve ona APTAL demişti.

İkide bir ona buna “ey…” diye efelenen Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu hakaretleri yalayıp yuttu. “Ey Trump” diye bir seslenişini kimse duymadı.

2-

Trump, bundan kısa süre sonra, Türkiye Cumhuriyetini ve YPG’yi aralarında kavga eden iki yaramaz çocuğa benzetip, “Ben biraz kavga etmeleri gerekiyor dedim. Okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga etmelerine izin vereceksiniz, sonra da ayıracaksınız. Birkaç gün kavga ettiler… sonra ayırdım” dedi.

İki taraftan da işbirlikçiliğin sesi çıkmadı.

3-

YENİ TWETT’te ise Trump şunları söylüyor. 

“Bu petrol yatakları, Kürtlerin yardımıyla ele geçirilene kadar IŞİD’in elindeydi … Demokrat Suriye Güçleri (DSG) komutanıyla da görüştüm…”

“Dünkü Türkiye ve Kürtlerle ilgili konuşmamda belirttiğim petrol yatakları, ABD, bunları Kürtlerin yardımıyla ele geçirene kadar IŞİD’in elindeydi. Yeniden yapılandırılmış bir IŞİD’in bu alanlara sahip olmasına ASLA izin vermeyeceğiz.”

“(DSG komutanı) General Mazlum Abdi ile yaptığım görüşmeden çok memnun kaldım. Kendisi, yaptıklarımızı takdir etti, ben de Kürtleri, yaptıklarından dolayı takdir ettim. Belki de Kürtleri bu petrol bölgesinin başına getirmeye başlamanın zamanı geldi!”

“IŞİD’i bölgeden yüzde yüz yok ettik… Çok az sayıda ABD askerinin bölgede kalacağını düşünüyorum. Petrol güvende kalacak.”

SORU 1:

Trump diyor ki, Kürtleri Amerikan petrollerinin başına bekçi olarak dikeceğiz.

DSG’NİN, PKK’nin, HDP’nin bu bekçiliğe bir diyecekleri var mı?

SORU 2:

Amerika’nın 23 sentlik askeri olmak, Amerikan petrollerinin bekçisi olmak, tarihte hangi halka onur ve özgürlük getirdi?

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.