Ve Zafer Resmileşti…

Bugün Yunanistan’da tutsak 11 Türkiyeli devrimcinin karar duruşması yapıldı. 10 devrimci bütün suçlamalardan beraat etti. Halen tutsak Sinan Oktay Özen hafif silah bulundurmaktan 18 ay ceza aldı. Sinan Oktay Özen’in hapiste tutulduğu süre göz önüne alınacağından, yarın tahliye edilmesi gerekiyor.
Ayrıca açık grevinin de talebi olan el konulan bütün eşyaların geri verilmesi de verilen karardaydı. Mahkemenin bugün aldığı karar ile açlık grevinin tüm talepleri kabul edilmiş oldu.

Yunanistan’da iki sene önce hukuksuz bir şekilde tutuklanıp, adil yargılanma hakları ellerinden alındıktan sonra 11 Türkiyeli devrimciye toplamda 333 yıl hapis cezası verilmişti.
Tutsak edilmelerinin hemen ardından içerde ve dışarda sürdürülen kampanyalar aralıksız sürdürüldü. Kampanya boyunca sayısız gösteri yapıldı, sayısız stand açıldı, sayısız bildiri dağıtıldı, afişler asıldı.
Tutsakların da açlık grevi ile kampanyaya katılmaları artık tüm dünyaya yaşanan adaletsizliği duyuruyordu.
Adil yargılanma hakkı direnilerek kazanıldı.
Yaşanan zafer tüm dünya halklarına hediye edilmiş bir zafer olduğuna vurgu yapan tutsaklar mahkeme salonunun dışında zafer kutlaması yaptı…

Sosyal ağlarda paylaşın