Ve Zafer: Özgül Emre kazandı.

16 Mayıs günü hukuksuz bir şekilde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Özgül Emre açlık grevini bugün sonlandırdı. Özgül Emre tutuklandığı günden beri kendisine dayatılan tek tip elbiseye karşı açlık grevi yapıyordu.

Kaldığı hapishanede kendisine yeterli miktarda su şeker ve tuz vermedikleri için çok ciddi sağlık sorunları yaşayan Özgül Emre cuma günü itibarıyla hastaneye getirilmişti. Bugün saat 13’te kendisi ile yaptığı görüşme sonrasında avukatinin yaptığı açıklamaya göre Özgül Emre’ye talebi olan kendi elbiseleri teslim edildi. Özgül Emre’nin şu an itibarıyla açlık grevini sonlandırdığı bildirildi.

Yine avukatının söylediklerine göre sağlık durumu iyi sıvı alımı normale dönmüş durumda. Ancak halen yoğurt ve çok pişmiş bazı sebzelerle beslenmekte.

Alman emperyalizminin kendisine dayattığı tek tip elbiseyi giymeyerek onurunu koruduğunu direnişinin sadece bir bez parçası için olmadığı alman devletinin kendisini marksist-leninist düşüncelerden soyundurmak için bu dayatmayı yaptığını avukatı aracılığıyla paylaşan Özgül Emre’nin herkese selamı var.

Kendisi için yapılan destek eylemlerinin hepsini izlediğini hastanede kaldığı süre boyunca kapının önünde atılan sloganların hepsini duyduğunu hatta kendisinin de sloganla cevap verdiğini ancak kendi sesinin dışarıdakilere ulaşıp ulaşmadığını bilmediğini dile getiren Özgül Emre olması gerekenin bu olduğunu, bundan sonra da bu mücadelenin devam edeceğine olan inancının tam olduğunu belirtti. Ayrıca şu anda ülkemiz hapishanelerinde açlık direnişleri 200. günlere ulaşan iki devrimci içinde herkesin yapması gerekenleri yapacağına olan inancının tam olduğunu belirtti.
Kendisi ile ilgili daha kapsamlı bilgileri ilerleyen saatlerde siz okurlarımız ve takipçilerimizle paylaşacağız.

Sosyal ağlarda paylaşın