ABD’de katliam: Kamyonda 46 göçmen ölü bulundu.

ABD’nin Texas eyaletinin San Antonio kentinde içinde 46 mültecinin bir kamyonun içinde ölü bulunduğu, en az 16 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Emperyalizmin hakim olduğu dünyada halklar göç etmek zorunda bırakılıyor. Emperyalizmin sebep olduğu savaşlar, çatışmalar, açlık, yoksulluk, faşizm baskısı halkların göçüne yol açıyor.
Göçün, göç yüzünden yaşanan her türlü can kayıplarının baş sorumlularından ABD emperyalizmi de göç için kaçmaya çalışılan ülkelerden biri aynı zamanda.


Yaşanan açık bir katliam!

Yetkililer, kamyonda bulunanların yasa dışı yollardan ABD’ye geçmeye çalıştığı tahmin ederken, olayın “ölümcül mülteci kaçakçılığı” operasyonu olduğunu söyledi. “Ölümcül mülteci kaçakçılığı” dedikleri esas olarak ABD emperyalizminin açtığı bir rant alanıdır.

Halkların baş düşmanı, kanla beslenen ABD emperyalizminin suçu sadece göçü yaratan koşulların sorumluluğu değil. Aynı zamanda göçmen politikası da insanların ölümüne sebep oluyor.
Sınır bölgelerinde göçmen avcılarından, mayına, duvar-dikenli tel örmekten polis şiddetine başvurduğu yöntemler göçmenlerin canlarını tehlikeye atan yöntemlere başvurmasına da yol açıyor. Halkları insan kaçakçılarının eline düşürüyor.
Bu katliam halkların artık ülkelerini terk ederek göç yollarını terk etmek yerine ülkelerinde kalarak açlığa, yoksulluğa mahkum eden emperyalizme karşı mücadele etmekten başka çaresi olmadığını gösteriyor….

Sosyal ağlarda paylaşın