Uzun Yürüyüş Sürüyor: “129 Alman faşist yasalarını tüm dünyaya anlatacağız” ..

“Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’ye özgürlük”, “Faşist 129 Yasası Kaldırılsın” talebiyle başlatılan uzun yürüyüş, 11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.günlerinde


Hamburg,Magdeburg,Stuttgart,Schwenningen, Mainz ,Darmstadt ve Frankfurt’ta yapılan eylem ve etkinliklerle devam etti.
Uzun Yürüyüş 11. ve 12. gününde Hamburg’daydı.
1 Şubat tarihinde Hamburg
Üniversitesi’nde bir kafede panel yapıldı. Ertesi gün Hamburg Sternschanze’de
bildiriler dağıtıldı ve imzalar toplandı. Akşam saatlerinde yapılan panele ise;yıllar önce Almanya’da 10 yıl hapiste kalan bir kişi katıldı ve
panellerden sonra sunumun onun hayatına tekrar umut olduğunu söyledi.

Uzun Yürüyüşün 13. Günü Doğu Almanya’da devam etti.

3 Şubat tarihinde Magdeburg’da Hasselbachplatz meydanında rüzgara rağmen bir eylem gerçekleşti. Grup Yorum şarkıların çaldığı, Almanca konuşmaların yapıldığı ve bildirilerin dağıtıldığı bu eyleme yaklaşık 20 kişi katıldı. Konuşmalarda 129 yasasının keyfiliği teşhir edildi.

Uzun Yürüyüşte Magdeburg’da Panel Verildi.
3 Şubat Tarihinde uzun yürüyüş çerçevesinde Almanya’nın Magdeburg şehrinde Alman solun merkezinde bir panel verildi. 129 yasasının tarihçesini anlatan belgesel izlendikten sonra yasanın güncelliklerini anlatan bir sunum yapıldı. 15 kişinin katıldığı panelde Özgül Emre İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin durumu anlatıldı. Panelin sonunda davaları nasıl destekleyebileceğimiz yönde konuşuldu ve tutsaklara mektuplar yazıldı.

Ayrıca 3 Şubat günü Hasselbachplatz’da ki eylemde konuşmalar yapıldı,
bildiriler dağıtıldı ve imza toplandı.
Akşam ise İnfoladen’de faşist 129 yasaları ile ilgili panel yapıldı.
Uzun Yürüyüşçüler 129 yasasına karşı 4 Şubat tarihinde Güney Almanya’nın Stuttgart şerhindeydi. Stuttgart’ta daha öncesinde Adalet istiyoruz eylemlerinde yapıldığı “Rotebühlplatz” meydanında bir eylem yapıldı. Eylemde kampanyanın bildirileri dağıtıldı ve imzalar bırakıldı. insanların dikkatini çeken Grup Yorum şarkıları ve marşları eyleme coşku kattı. Daha sonrasında Stuttgart’ta bulunan Lilo Hermann merkezine bildiriler ve afişler bırakıldı.
Uzun Yürüyüşçüler 129 yasasını Almanya’nın her yerinde teşhir etmeye devam ediyorlar.

4 Şubat’ta, Uzun Yürüyüş’ün 14. günü
Stutgart Rotebühl Platz’da
faşist 129 yasalarıyla ilgili
bildiriler dağıtıldı.

Uzun Yürüyüş 15. Gününde Schwenningen’deydi

Uzun Yürüyüşün 15. Gününde Schwenningen’de Alman solunun merkezinde panel verildi.

05.02. Pazar günü 129 yasalarına karşı ve devrimci tutsakların özgürlüğü için Almanya genelinde başlatılan uzun yürüyüşün durağı Schwenningen idi.

Schwenningen de Alman solunun merkezinde bir panel verildi. Hem Almanca hem Türkçe verilen panelde 129 yasasının tarihini anlatan bir belgesel de izlendi. Sunumdan sonra soru cevap ve tartışmalar bölümüyle program devam etti. Toplam 3 saat süren programa en az 15 kişi katıldı.

Uzun Yürüyüş 16. Gününde Mainz Adalet Bakanlığı Önündeydi!

Faşist 129 yasalarının kaldırılması, Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin tutuksuz yargılanması talebiyle başlatılan uzun yürüyüş 16. gününde Mainz Adalet Bakanlığı önündeydi. Adalet Bakanlığı önünden Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin haklarının gasp edilmemesi için tüm halka sahiplenme çağrısı yapıldı.
Aynı zamanda Adalet bakanlığı önünde çekilen videoda depremde hayatını kaybeden tüm halkımıza başsağlığı dilendi.

Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın!
İhsan, Özgül ve Serkan’a Özgürlük

Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın
Komitesi Uzun Yürüyüş’ün

  1. gününde Darmstadt
    Üniversitesi önünde bildiri
    dağıttı ve 129 yasalarını birçok
    kişiye anlattı.
    Bildiri alan bir kişi
    arkadaşlarına da bildiriyi
    dağıtmak için
    fazladan bildiri istedi.

Almanya Uzun Yürüyüşün 18. Gününde Sol Kafe Ziyareti Yapıldı!

Uzun yürüyüşün 18. gününde Frankfurt’ta Cafe Koz ziyaret edildi. Solcu ve Anti-Faşist öğrencilerin çokça gittiği Cafe Koz da ki öğrencilere faşist 129 yasaları, Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli anlatıldı. Uzun yürüyüşün bildirileri ve imza metni bırakıldı!

Ayrıca Frankfurt Üniversitesi Kütüphanesi Önündeydi!
Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan’ın serbest bırakılması, Faşist 129 yasalarının kaldırılması için başlatılan uzun yürüyüş 18. gününde Frankfurt üniversitesi kütüphanesi önünde devam etti. Eylemde bildiriler dağıtıldı ve faşist 129 yasaları anlatıldı. Neden eylem yaptığımızı öğrenen ve faşist 129 yasalarını dinleyen bir kadın bize kahve alarak dayanışmasını gösterdi!
Eylemde yaklaşık 50 bildiri dağıtıldı.

Frankfurt’ un Hauptwache caddesinde bildiri dağıtımı yapıldı. Bildirinin içeriğini soranlara ise Faşist 129 Yasaları ve buna karşı mücadelemiz anlatıldı.

1 saat süren eylemde yaklaşık 50 bildiri dağıttı.

Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın!
Özgül, İhsan ve Serkan’a Özgürlük!

Sosyal ağlarda paylaşın